„Visos sąlygos, kurias turime... Žinote, kai iš gerų sąlygų Lietuvoje ir Ispanijoje atvažiuoji į tokias sąlygas, tai iš karto šokas. Bet aš sakau: nėra to blogo, kas neišeitų į gerą, nes jeigu būtume atvažiavę tiesiai į Braziliją, tas šokas ilgiau tęstųsi. O dabar jau pripratome“, – kalbėdamas su „BasketNews.lt“ juokėsi 61-erių metų specialistas.

Prieš porą dienų mūsiškiai „Tecnopolis“ arenoje turėjo sužaisti draugiškas rungtynes su Australija, tačiau jas atšaukti privertė lietus, prasiveržęs pro prakiurusį stogą ir ant parketo palikęs net penkias balas. Dėl šlapios aikštės ir pavojingų sąlygų abiejų rinktinių treneriai nusprendė mačo net nepradėti.

Šeimininkai už neapdairumą atsiprašė Lietuvos delegacijos ir visas skyles užkamšė, todėl antradienio vakarą arenoje jau galėjo vykti pirmasis mačas. Jame po dramatiškos kovos australai 84:83 palaužė argentiniečius.

„Paliko dvejopą įspūdį, – iš šono stebėtą akistatą vertino specialistas iš Lietuvos. – Argentina labai galingai pradėjo“ rezultatas 30:12 kalba už save, bet paskui buvo atlikta daug keitimų – galbūt kažkas slėpta, kažkas nerodyta, leista pažaisti kitiems žaidėjams. Australai pagavo ritmą ir laimėjo. Iš abiejų pusių buvo labai daug bėgimo: greitos rungtynės su daug tritaškių.“

Šio vakaro varžovus argentiniečius, su kuriais mūsiškiais susitiks ir Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių B grupėje, jau daugybę metų į priekį veda tie patys žaidėjai: liepos 28-ą dieną 39-ą gimtadienį švęsiantis Manu Ginobili, šiemet 37-erių metų sukaktį minėsiantis Andresas Nocioni ir 36-erių Luisas Scola.

„Žaidimo braižas nekinta, tik su kiekvienais metais jie dar geriau vienas kitą supranta. Labai daug improvizacijos, daug žaidimo skaitymo iš eigos, dėl to Argentina – mažai nuspėjama komanda. Tai ir labai patyrusi komanda, kai individualiai gali sužaisti tiek Ginobili, tiek Scola, tiek Nocioni. Komanda, kuri stengiasi pagauti savo žaidimo ritmą, ir pavojinga bet kuriam varžovui. Gera komanda“, – konstatavo J. Kazlauskas.

Jo auklėtinių ir argentiniečių akistata Buenos Airėse prasidės šiąnakt 3 val. Lietuvos laiku, o jos eigą bus galima sekti Krepšinis.lt portale.

Iki šiol galingai ir be kluptelėjimų pasirengimo cikle žygiuojantys lietuviai laimėjo visus septynis žaistus mačus: 88:58 prieš Naująją Zelandiją, 81:56 prieš Tunisą, 84:53 prieš Venesuelą, 84:61 prieš Olandiją, 85:51 prieš Baltarusiją ir du prieš Ispaniją – 87:83 po pratęsimo ir 78:76.

Mūsiškiai Rio de Žaneiro olimpines žaidynes pradės B grupėje, kurioje teks susigrumti su Ispanija, Argentina, Kroatija, Nigerija ir Brazilija. Olimpiada startuos jau po 8 dienų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)