Anot 56-erių specialisto, Ispanijos rinktinė – neatsinaujinusi, joje pernelyg daug veteranų ir komanda važiuoja „senu bagažu“.

„Žvelgiant į lietuvius, vaizdas labai geras. O ką sako Vladimiras Gomelskis ar kokie kiti specialistai – su visa pagarba, jie nemato niuansų, jie tik kelia savo reitingus. Ispanus gerbiu, gal tai ir nepasiteisins, tačiau manau, kad jų laukia šių metų futbolo rinktinės likimas Europos čempionate.

Jie – neatsinaujinę, „važiuoja ant senų pavardžių“, laikraščiai mato tik Pau Gasolį. Bet toks jis buvo prieš 10 metų. Aišku, P. Gasolis yra aukščiausio lygio žaidėjas, bet tokios sportinės formos eiti į aikštelę man būtų gėda“, – kalbėdamas su „Lietuvos ryto“ televizija žodžių į vatą nevyniojo R. Kurtinaitis.

Ir iš tikrųjų, Ispanijos rinktinėje šią vasarą – itin daug veteranų. P. Gasoliui, Juanui Carlosui Navaro ir Felipe Reyesui jau 36-eri, Jose Manueliui Calderonui – 34-eri, Fernando San Emeterio – 32-eji.

Tuo metu Lietuvos rinktinėje R. Kurtinaitis mato kylančią naują kartą, o ypač jį žavi Domanto Sabonio žaidimas.

„D. Sabonis žaidžia taip, lyg būtų rinktinėje jau 20 metų. Viskas solidu. Viskas stabilu ir tai svarbiausia“, – kalbėjo Kurtinaitis.

Primename, kad dideles viltis puoselėjusi Ispanijos futbolo rinktinė šiame Europos čempionate neįveikė ašuntfinalio etapo, kuriame nusileido Italijai.

Ispanijoje Sergio Scariolo auklėtiniams žiniasklaida vieningai prognozuoja žaidimą finale, apie aukščiausios prabos medalius kalba ir patys rinktinės žaidėjai.

Lietuvos krepšininkai pasirengimo cikle laimėjo visas septynerias draugiškas rungtynes. Abu kartus J. Kazlausko trenruojama komanda įveikė ir ispanus – tiek namuose, tiek išvykoje.

Abi komandos – Lietuva ir Ispanija – Rio de Žaneiro žaidynes pradės vienoje grupėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (180)