Antradienio vakarą daugkartinis „Didžiojo kirčio“ turnyrų laimėtojas, Pekino olimpinių žaidynių čempionas R. Federeris su savo gerbėjais pasidalino liūdna žinia.

„Pasikonsultavęs su savo gydytojais ir komanda aš priėmiau labai sunkų ir liūdną sprendimą. Dėl savo kelio traumos ir operacijos, kuri buvo atlikta kiek anksčiau šiais metais, aš turiu tęsti reabilitaciją ir esu priverstas užbaigti savo 2016-ųjų sezoną. Gydytojai patarė: jeigu aš noriu dalyvauti aukščiausio lygio varžybose dar keletą metų, turiu būtinai leisti savo keliams pailsėti ir visiškai atsigauti. Sunku praleisti likusią sezono dalį“, – savo feisbuko profilyje pripažino šveicaras.

„Turiu pripažinti, kad karjera man buvo sėkminga – traumų turėjau labai nedaug. Tačiau man labai gaila, kad ši nemaloni žinia pasiekė pačiose Rio de Žaneiro žaidynių išvakarėse. Aš labai norėjau atstovauti Šveicarijai. Tačiau dabar darysiu viską, kad atsitiesčiau ir galėčiau vėl žengti į kortus 2017-aisiais“, – dėstė vienas geriausių visų laikų planetos tenisininkų.

Neseniai vykusiame Vimbldono teniso turnyre R. Federeris nužygiavo iki pusfinalio, kur pralaimėjo Milošui Raoničiui. Tai buvo pirmas kartas, kai jis suklupo šio prestižinio turnyro pusfinalyje, tačiau varžybų metu R. Federerį jau kamavo kelio skausmai.

Rio de Žaneiro olimpinės žaidynės R. Federeriui būtų buvusios jau penktosios. Jis planavo žaisti vienetų ir dvejetų turnyre, kuriame turėjo kovoti petys į petį su Stanislasu Wawrinka. Laimėti olimpinių žaidynių vienetų varžybas jam pavyko 2008-aisiais Pekine, o 2012-aisiais Londone R. Federeris iškovojo sidabrą.

Šiuo metu pasaulio tenisininkų reitinge R. Federeris užima trečiąją poziciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)