Nors argentiniečiai – ne pirmieji, kurie sąlygas Rio olimpiniame kaimelyje vadina netinkamomis, tačiau jų pačių svetingumas tikrai ne ką šiltesnis.

Argentinoje šiuo metu yra žiema, todėl oro sąlygos nelepina. Bet to, kas įvyko Buenos Airėse, niekas nesitikėjo: visą dieną lijęs lietus prasiveržė pro arenos stogą – ant parketo vanduo lašėjo net penkiose vietose. Dėl šios priežasties praėjusią 1 val. Lietuvos laiku turėjusios vykti akistatos su Australija pradžia buvo nukelta 30 min., tačiau vėliau bendru trenerių nutarimu išvis net nebuvo pradėta.

„Negalime pasidžiaugti esamomis sąlygomis Argentinoje. Jau treniruočių metu pasigedome šiltesnio šeimininkų dėmesio. Kėlėme reikalavimus, bet nelabai buvo kam kelti. Šita salė yra kiaura ir abi komandos bijojo, kad žaidėjai bus traumuoti. Labai didelė rizika gauti traumą“, – pasakojo saviškiems treniruotę vietoje rungtynių surengęs Jonas Kazlauskas.

„Kiek atsimenu, tai gal net pirmas toks atvejis mano karjeroje, kad taip atvažiuotume ir išsiskirstytumėme dėl nieko – dėl kiauro stogo. Vis tiek olimpiada mums svarbi labai ir bet kurio žaidėjo trauma būtų sunkiai pakeliama. Taip kad dėl to ir buvo nuspręsta nežaisti“, – mintimis po tokio incidento dalijosi Robertas Javtokas.

Grįžtant prie Rio olimpinio kaimelio, savo „susirūpinimą“ pirmieji viešai išreiškė australai, kurie radę „iš vamzdžių varvantį vandenį, užblokuotus tualetus, neapšviestus laiptus ir atvirus elektros laidus“ pasipiktino tokiomis sąlygomis ir pareiškė verčiau gyvensiantys viešbutyje.

Bet žaidynių organizatoriai sukruto ir pirmadienį australai jau pranešė apie „fantastišką progresą“ jiems rezervuotoje kaimelio dalyje, į kurią sportininkai ketina įsikraustyti trečiadienį.

Tuo metu Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) atstovai, užėję į olimpinio kaimelio kambarius, rado statybinio laužo, palikto pastatą rentusių darbininkų. Lietuvos misijos vadovai pasirūpino, kad šiukšlės būtų pašalintos, o lietuviams priklausantys kambariai – tinkamai paruošti sportininkų atvykimui. Visgi iš to mūsiškiai skandalo nesukėlė.

Tačiau jiems įkandin pasirodę Argentinos olimpinio komiteto (COA), kuris į žaidynes siunčia 213 atletų, nariai nusprendė šiukšlyno nekuopti ir pranešė išsinuomosiantys apartamentus šalia kaimelio.

„Mes visi puikiai suprantame, kad šiuo metu nėra lengva rasti laisvų apartamentų, todėl, nors organizatoriai pažadėjo viską sutvarkyti, mes negalime rizikuoti“, – pareiškė COA prezidentas Gerardo Werheinas. Anot argentiniečių, kambariuose, kuriuos jiems parengė brazilai, palikta šiukšlių, apstu santechnikos ir elektros instaliacijos problemų.

Savo apsistojimą kaimelyje jau atšaukė ir Švedijos futbolo komanda, o kiti olimpiniai komitetai trūkumas tvarko iš savo kišenės.

„630 vyrų dirba 24 valandas per parą, kad sutvarkytų problemas olimpiniame kaimelyje – sąlygos nepriekaištingos turėtų būti jau savaitės pabaigoje, galbūt net ketvirtadienį, – aiškino Rio žaidynių komunikacijos direktorius Mario Andrada. – Mums nėra gėda dėl to, kas įvyko, bet mes esame nuliūdę, kad ne visi atletai savo apartamentus rado tokius, kokių norėjo.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)