M. Kuzminskas gimtojoje „Palacio de Deportes“, vilkėdamas Lietuvos rinktinės marškinėlius, pakilo nuo suolelio ir įnešė naujo vėjelio į komandos žaidimą, kuris ir padėjo antrą kartą iš eilės pasirengimo cikle įveikti Ispanijos krepšininkus (78:76). Po pergalės, prieš sėsdamas į lėktuvą, kylantį į Buenos Aires, „Kuzia“ spėjo pabendrauti ir su FIBA žurnalistu.

„Mano pirmoji svajonė buvo žaisti nacionalinėje komandoje. Kai ji išsipildė, kita svajone tapo galimybė dalyvauti olimpinėse žaidynėse“, – didžiavosi tradiciškai iki ausų išsišiepęs lietuvis.

Iki galo baterijas Buenos Airėse ir San Paule įsikrausianti Lietuvos rinktinė Rio de Žaneire žais jau septintose olimpinėse žaidynėse, o M. Kuzminskas ant olimpinio parketo žengs pirmą kartą karjeroje. 205 cm ūgio puolėjas savo troškimą tapti olimpiečiu mena dar nuo 2000-ųjų, kuomet būdamas 11-metis keldavosi vidurį nakties, kad galėtų pasižiūrėti lietuvių kovas Sidnėjaus olimpiadoje.

– Kokios mintys užplūsta, kai iki olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijos lieka mažiau nei dvi savaitės?, – FIBA.com paklausė M. Kuzminsko.

– Mano pirmoji svajonė buvo žaisti vyrų nacionalinėje komandoje. Kai ji išsipildė (žaidė „Eurobasket 2013“), kita svajone tapo galimybė dalyvauti olimpinėse žaidynėse. Tikiuosi, kad per likusias dienas visi išliks sveiki ir komanda žaidynes pasieks būdama geriausios formos. Nenorime į Rio vykti kaip turistai – norime kovoti iš visų jėgų.

– Ar prisimeni, kuomet pirmą kartą pasvajojai apie žaidimą olimpinėse žaidynėse?

– Žinoma, krepšinis mūsų šalyje yra labai svarbus, o olimpinės žaidynės suvienija visus pasaulio žmones. Bet ne tik krepšininkus, o ir kitų sporto šakų olimpiečius. Žaidynes stebėdavau dar tuomet, kai buvau visai mažas – ir nebuvo svarbu, kad tekdavo keltis anksti, jog išvysčiau Sidnėjaus olimpiadą. Būdavau mieguistas, bet norėdavau pamatyti visas tas šalis, kurios sporto dėka susirenka į šią šventę.

– Lietuva B grupėje žais kartu su Argentina, Brazilija, Kroatija, Nigerija ir Ispanija. Norėdami patekti į ketvirtfinalį, turėsite įveikti mažiausiai dvi komandas. Ar ši užduotis neužgožia entuziazmo?

– Olimpinėse žaidynėse kovoja 12 geriausių komandų iš viso pasaulio, todėl nėra nei silpnų, nei stiprių ekipų. Kiekviena čia patekusi rinktinė yra tikrai stipri, galinti save vadinti viena iš geriausių pasaulyje. O kalbant apie burtus, tai tarsi loterija – negalime pasirinkti varžovų, bet galime tik ruoštis kovai prieš juos. Mes esame patenkinti būdami šioje grupėje – ir nesvarbu, kas joje yra kartu su mumis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)