Renginyje dalyvavo Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, Lietuvos plaukimo federacijos prezidentas Tomas Kučinskas ir Lietuvos olimpinės plaukimo rinktinės nariai, kurie olimpinėms žaidynėms rengiasi Lietuvoje: Danas Rapšys, Deividas Margevičius, Andrius Šidlauskas ir jų trenerė Ina Paipelienė. Jiems sėkmės olimpiadoje palinkėjo ir gausus būrys mažųjų plaukikų, dar tik besitreniruojančių Girstučio baseine.

Iš viso į Rio de Žaneirą keliauja 6 Lietuvos plaukikai.

Į renginį taip pat pakviesti monetą sukūrę dailininkai Rūta Ničajienė ir Giedrius Paulauskis bei kartu su moneta išleidžiamo lankstinuko teksto autorius Gintaras Nenartavičius.

20 eurų sidabro monetas 7 000 vnt. tiražu nukaldino Lietuvos monetų kalykla. Jų įsigyti Lietuvos banko kasose bus galima nuo išleidimo dienos.

Tai jau šeštoji Lietuvos banko išleista moneta, skirta olimpinėms žaidynėms, pirmoji išleista 1996 m. ir buvo skirta olimpinėms žaidynėms Atlantoje (JAV).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)