Ispanijos žiniasklaida po šių atsakomųjų rungtynių pamažu pradeda abejoti šalies rinktinės nenugalimumo aura, kuri, kaip įprasta, buvo pradėta kurti likus maždaug mėnesiui iki svarbių tarptautinių varžybų starto.
Daug metų vilkiu rinktinės marškinėlius ir labai gaila, kad šios simbolinės rungtynės buvo paženklintos pralaimėjimu.
Rudy Fernandezas
„Į aikštelę sugrįžo ir P. Gasolis, tačiau to buvo negana. Ispanija antrą kartą krito prieš nedidelės baltų šalies rinktinę, o šis rezultatas tik parodo, kad iki Rio Sergio Scariolo ir krepšininkams dar reikės nueiti labai ir labai ilgą kelią“, – po rungtynių konstatuoja didžiausias Ispanijos sporto portalas Marca.com.

Mažai skiriasi ir kitos didžiulės ispanų sporto žiniasklaidos priemonės – portalo AS straipsnio tematika.

„P. Gasolio pasirodymas nepadėjo pasiekti revanšo. Pradžia buvo įspūdinga, tačiau vėliau šviesos užgeso. Lietuviai pamažu mažino savo atsilikimą, o antroji mačo pusė jau priklausė baltams. Mindaugas Kumzinskas pademonstravo, kad puikiai pažįsta „Martin Carpena“ areną, puikiai žaidė ir Marius Grigonis, ir Renaldas Seibutis.

Faktas, kad antras pralaimėjimas iš eilės yra rimtas perspėjimas prieš Rio de Žaneirą, kur abi komandos susitiks dar kartą“, – rašo AS apžvalgininkas Nacho Albarranas.

Šios rungtynės turėjo tapti jubiliejinį mačą Ispanijos rinktinėje žaidusio R. Fernandezo švente, tačiau lietuviai padarė viską, kad ji būtų apkartinta. Aikštėje stebuklų nedemonstravo nei pati Madrido „Real“ žvaigždė, pelniusi 8 taškus, nei visa ispanų ekipa, greitai išsikvėpusi po itin galingo mačo starto.

R. Fernandezas neslėpė, kad tokia mačo baigtis jį gerokai nuliūdino.

„Labai didžiuojuosi, kad rinktinėje sužaidžiau jau 200 rungtynių. Daug metų vilkiu rinktinės marškinėlius ir labai gaila, kad šios simbolinės rungtynės buvo paženklintos pralaimėjimu. Buvo labai sunkus mačas, turime tobulinti savo žaidimą. Šiandien bandėme rasti kontaktą su Pau, tam reikia laiko, – aiškino jis. – Žinome, kad Rio de Žaneiro olimpinės žaidynės bus labai sunkios. Būtų tikra istorija, jei laimėtume trečią medalį paeiliui.“

Ispanų treneris S. Scariolo rezultato nebuvo linkęs dramatizuoti, tačiau pažymėjo, kad iš šio mačo jo auklėtiniams pasimokyti reikės labai ir labai daug.

„Žengėme dar vieną žingsnį pirmyn bandydami sulipdyti komandą ir į jos gretas įtraukti iki šiol nerungtyniavusius žaidėjus. Šiandien buvo pirmosios rungtynės, kuriose rungtyniavo Pau, reikėjo, kad komanda priprastų žaisti kartu su juo. Pau apskritai paskutinį kartą buvo rungtyniavęs balandį, jam reikia sugrįžti į formą, – dėstė S. Scariolo.

„Man patiko žiūrėti, kaip juda kamuolys. Tačiau reikėjo išlaikyti koncentraciją ir sumažinti klaidų skaičių. Padarėme itin daug žioplų klaidų, ypač atakų pabaigose, o tai varžovams leido surengti daug greitų antpuolių. Mums reikia kurti naują ekipą, kol kas tenkina ne visų žaidėjų fizinė forma. Žinome silpnąsias savo vietas, reikia toliau dirbti savo darbą ir ruoštis žaidynėms“, – konstatavo italas.

Prieš šias rungtynes galutinai paaiškėjo, kad Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse iš brolių galės žasti tik vienas – vyresnysis Pau. Jaunesysis ispanų milžinas Marcas Gasolis taip galutinai ir neišsigydė traumos, todėl kelionę į Braziliją jam teks atšaukti.

„Ispanija, dirbti dar reikia daug“, – bene tiksliausiai situaciją Ispanų rinktinės stovykloje apibūdino portalas „La Opinion de Malaga“.

Rio de Žaneiro olimpiniame turnyre Lietuvos ir Ispanijos rinktinės žais toje pačioje grupėje su Argentinos, Brazilijos, Nigerijos ir Kroatijos nacionalinėmis ekipomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (246)