„Apie parolimpines žaidynes visi kalba labai daug, ypač paskutiniu metu, ir mes jau daug kartų girdėjome, kad parolimpiečiai vykdo ne tik sportinę misiją, bet atlieka ir svarbią socialinę funkciją.

Jūs pasirodėte tiesiog neįtikėtinai ir padovanojote Rusijai tikrą medalių fejerverką. 80 medalių, iš kurių net 30 aukso – tai geriausias visų laikų parolimpinių žaidynių rezultatas, kurį kada nors pasiekė vienos šalies atletai. Noriu jums širdingai už tai padėkoti: ačiū jums!“, – sveikino saviškius V. Putinas.

Įdomu, kad iš viso Sočyje parolimpiadoje buvo išdalinti 72 medalių komplektai, taigi net 80 rusų laimėtų medalių reiškia tai, kad jie vidutiniškai gavo net daugiau nei po vieną apdovanojimą kiekvienoje rungtyje.

Tiesa, toks fantastiškas rusų pasirodymas V. Putinui gali tapti nemažu galvos skausmu, nes jis pažadėjo, kad parolimpiečiai sulauks lygiai tokių pat premijų kaip ir olimpiečiai, t.y. po maždaug 110 tūkst. JAV dolerių už aukso medalį, po 68 tūkst. JAV dolerių už sidabrą ir po 47 tūkst. JAV dolerių už bronzą. Be to, jiems pažadėti ir prabangūs „Mercedes“ automobiliai arba jų vertę atitinkančios piniginės išmokos.

Iš viso bendra premijų parolimpiečiams suma turėtų siekti apie 15 mln. JAV dolerių. Tai – kur kas daugiau nei piniginiai prizai, skirti 33 medalius (iš jų 13 – aukso) nuskynusiems Rusijos olimpiečiams.

Sovietų Sąjunga parolimpiniame judėjime nedalyvavo iki 1988 metų Seulo olimpiados, kai šalyje prasidėjo demokratinis persitvarkymas. Neįgalieji dažnai likdavo nepastebimi sovietinėje visuomenėje – daugelis jų neturėdavo galimybių išeiti iš savo butų arba netgi būdavo išsiunčiami į specialius internatus.
Vladimiras Putinas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)