„Noriu jums padėkoti, kad parolimpines žaidynes laikėte atokiau nuo politikos ir sunkumų apie kuriuos visi žinote“, - sakė Rusijos vadovas keliems nacionalinių parolimpinių komitetų vadovams.

Taip pat noriu jus užtikrinti, kad Rusija neinicijavo šių neramumų“, - teigė V. Putinas kalbėdamas apie įtemptą „Šaltojo karo stiliaus“ padėtį su vakaras dėl Maskvos intervencijos į Krymą.

Kelios vakarų valstybės, tarp kurių yra JAV, Didžioji Britanija ir Vokietija, nesiuntė savo vyriausybinių delegacijų į Sočio parolimpines žaidynes, protestuodamos prieš Rusijos intervenciją į Krymą.

Tuo tarpu Ukrainos parolimpino komiteto vadovas Valerijus Suškevičius tik paskutinę akimirką apsisprendė dalyvauti šiose žaidynėse.

Tačiau atidaryme dalyvavo tik vienas ukrainietis – Michailas Tkačenka. Jis net nemojavo stadione susirinkusiems žiūrovams bei nesišypsojo. Kitų 22 ukrainiečių nepasirodymas - neabejotina protesto akcija prieš Rusijos vykdomą agresiją Kryme. Nepaisanti to, ukrainietis buvo pasveikintas labai šiltai, o daugelis žiūrovų net pakilo iš savo vietų.

Michailas Tkačenka

Likus dienai iki Sočio parolimpinių žaidynių pabaigos Ukrainos delegacija su 21 apdovanojimu medalių lentelėje užima trečią vietą. Ukrainiečių sąskaitoje - 5 aukso, 6 sidabro ir 10 bronzos medalių. Tuo tarpu Rusija yra vienvaldė lyderė - 68 medaliai - 27 aukso, 22 sidabro, 19 bronzos.

Keli Ukrainos parolimpiečiai apdovanojimų teikimo ceremonijos metu savo medalius uždengė delnais. Ukrainos sporto ministras Dimitrijus Bulatovas teigė, jog šis gestas - tai dar vienas protestas prieš rusų veiksmus jų gimtinėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)