„Žinojau, kad slalome galiu daug padaryti – tikrai galvojau apie aukštesnę poziciją. Pats save nuvyliau. Idėja šiandien buvo paprasta – pasiekti geresnį rezultatą, nei buvau parodęs per slalomo milžino varžybas. Kaip biatlone svarbu neprašauti, man svarbu buvo baigti varžybas. Aš nenorėjau būti vienas iš tų, kurie pasiduoda. Todėl ir antrą kartą bandžiau grįžti į trasą“, - neslėpė kalnų slidininkas.

Penktadienį jau pirmame nusileidime slalomo varžybos baigėsi 19-metei Ievai Januškevičiūtei. Jai trasoje atsisegė slidė. Lietuvė nebaigė ir slalomo milžino lenktynių. Tuo tarpu R. Zaveckas slalomo milžino rungtyje užėmė 63-ią vietą.

Rokai, tą antroji klaida ir kritimas įvyko todėl, kad pradėjote nervintis, ar bandėte kuo greičiau užbaigti distanciją?

Pirmasis kritimas labai išbalansavo mane psichologiškai ir fiziškai – juk teko lipti  į kalną iki nepravažiuotų vartų.  Be to trasos būklė po tiek pravažiavusių sportininkų buvo išties tragiška.

Dėl šios nesėkmės kaltas savo jėgų pervertinimas ar duobėta trasa?

Žinoma, kad aš esu kaltas, niekada negali kaltinti kito. Juk pats padariau klaidą. Galbūt ir neįvertinau trasos sunkumo ir pervertinau save.
 
Buvo skaudu nefinišuoti?

Norėčiau pasakyti, kad savo išlėkimą iš trasos galiu lyginti su netaikliu biatlonininko šūviu. Parodykite bet vieną biatlonininką, kuris būtų nė karto neprašovęs. Tai dažnas įvykis slalome ir nieko pakeisti negali. Kovojau kiek galėjau, bet negalėjau parodyti to, ką sugebu, nes to neleido padaryti trasa.
 
Ką pasisėmėte iš žaidynių? Ar tai, kad kovojote su kalnų slidinėjimo žvaigždėmis - davė naudos?

Žinoma, tiek aš pasisėmiau patirties, tiek ir mano tėtis treneris. Pamatėme, kaip jie treniruojasi, ko mums trūksta, kad kiltume į jų lygį. Kiekvienos varžybos davė tai, ko iki tol nesi turėjęs. Ir dar dvi savaitės auksinių treniruočių – nuo ryto iki vakaro. Jaučiu, kad patobulėjau.

Kas laukia toliau?

Grįšiu į Lietuvą penkioms dienoms ir po to išvažiuoju į pasaulio jaunimo kalnų slidinėjimo čempionatą Slovakijoje. Po to jau lauks Lietuvos čempionatas Italijoje. O jau po šių startų norėčiau pailsėti, pasigydyti kojas – ne kartą esu žiaurokai kritęs ir būtina išsigydyti traumas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (140)