Penktadienį pirmojo nusileidimo metu mėginant susidoroti su slalomo trasa, I. Januškevičiūtė kluptelėjo ir pametė slidę. Pirmoji šalies istorijoje olimpiadoje dalyvavusi kalnų slidininkė taip ir neužfiksavo jokio rezultato, kadangi antradienį ji griuvo ir slalomo milžino rungtyje.

- Kaip įvardintume šią situaciją?, - po slalomo varžybų paklausėme I. Januškevičiūtės.

- Tai - techninis dalykas. Aš po to tikrinau slidžių suveržimus, jie buvo pagal mano svorį ir pajėgumą sureguliuoti.

- Kaip vertinate savo startą slalomo rungtyje?

- Aš tiesiog norėjau pabaigti distanciją. Aš galėjau, nes tai mano mėgstama rungtis.

- Esate pirmoji Lietuvos kalnų slidininkė, startavusi žiemos žaidynėse. Kitų merginų startai bus lyginami su jūsų. Ką apie tai manote?

- Nežinau... Aš manau, jei aš jau pradėjau, tai jau tikrai kita mergina tęs mano darbą. Jei nebusiu aš kitoje olimpiadoje, o kita mergina, ji tikrai geriau pasirodys. Nuo kažko juk reikėjo pradėti.

- Sakėte, kad olimpiadoje sieksite įrodyti sau ir kitiems, jog galite kovoti. Įrodėte?

- Atvažiavusi į olimpiadą aš įrodžiau, kad galiu pasiekti tai, ko siekiau – dalyvauti žaidynėse. Ir galiu siekti tikslų ir juos pasiekiu. Tai kad nepasisekė – tai tik vienas startas. Aišku, kitiems žmonėms atrodo, olimpiada – tai kažkas. Ne, startai nesiskiria, ar jie būtų olimpiadoje ar kitur. Esmė, olimpiadoje tik didesnis dėmesys. Svarbiausius dalykus aš sau įrodžiau.

- Neseniai sakėte, kad vis dėlto norite sėkmingai nusileisti ir pamojuoti į televizijos kameras. Nepavyko. Perkelsite šį norą į kitas žaidynes?

- Galbūt, labai tikiuosi.

- Prieš žaidynes vylėtės, kad Sočyje bus jūsų patys geriausi ir sėkmingiausi startai.

- Deja, nepasisekė. Negaliu sakyti, kad tai geriausi startai. Aš nežinau. Taip, šiandien puikiai jaučiausi, taip gerai buvo trasoje. Jei būčiau likusi trasoje ir čiuožusi, būtų viskas gerai ir tada sakyčiau, kad tai buvo geras startas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (381)