Sočis, tiksliau, jo priemiestis Adleris, kuriame įsikūręs oro uostas, olimpinis parkas ir pakrantės olimpinis kaimelis, šiandien kartu su Latvijos delegacija užsakytu „Air Baltic“ reisu atvykusius lietuvius pasitiko 8 laipsnių šiluma. Kalnuose, kur įsikūrė slidininkai, biatlonininkai ir kalnų slidininkai, šiek tiek vėsiau.

Nors pasaulio žiniasklaida mirga neįtikėtinais vaizdais apie chaosą ir nebaigtus darbus olimpinių žaidynių sostinėje, lietuviams kol kas viskas klostosi sklandžiai.

Akreditacijos procedūros oro uoste buvo atliktos labai greitai, o vėliau visi atvykusieji be sutrikimų pasiekė vietas, kuriose gyvens žaidynių metu.

„Gorki Panorama“ viešbutis, kuriame įsikūrė Lietuvos žurnalistai, tviska prabanga. Nuo keltuvo, kurio kabinomis galima pakilti iki Gorki 2 miestelio, iki viešbučio savanoriai atvykusiuosius atveža elektromobiliu. Nereikia rūpintis ir lagaminais – jie nuo autobuso pristatomi tiesiai į registratūrą.

Tiesa, koridoriuose netrūksta statybininkų, karštligiškai baigiančių neatliktus darbus – kai kur iš sienų dar styro laidai, į kambarius kas keletą minučių užsuka viešbučio darbuotojai – atneša televizoriaus nuotolinio valdymo pultą, šaukštelius, šiukšliadėžes. Bet iš krano bėga švarus vanduo, puikiai veikia bevielis internetas, yra virdulys, šaldytuvas, arbatos, kavos.

Savo susižavėjimo gyvenimo ir darbo sąlygomis Sočyje neslėpė ir fotografas Alfredas Pliadis, gyvai matęs jau ne vieną olimpiadą.

„Čia mano kelionė į viešbutį ir tai, kokį kambarį gavau. Nufotografavau ir kolegos. Sąlygų tokių... Na, nežinau, bet seniai turėjau tokį puikų būstą. Ir šiaip viskas sutvarkyta bei blizga. Atėjo, tiesa, valytoja ir labai atsiprašė, kad nepadėjo dviejų šaukštukų. TV veikia, šaldytuvas yra ir veikia, vanduo bėga, ventiliatorius sukasi, šilta ir aplink pasakiški kalnų vaizdai, bet apie juos jau kitą kartą.

Padėta mineralinio vandens, šampūnas, lygintuvas ir lyginimo lenta, spintos, kad gali tilpti dar keturių žmonių daiktai. Lovos dvi, bet gyvensiu vienas. Taigi mitai apie baisų vaizdą sudaužyti... bent jau mūsų, Lietuvos žurnalistų“, – dalindamasis nuotraukomis su DELFI tikino jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1381)