Pateikiame visą laiško turinį:

„Prieš dvidešimt vienerius metus, 1991 m. rugsėjo 1 d., Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) paskelbė, kad Lietuva grąžinama į olimpinę šeimą ir jau netrukus, Barselonos olimpinėse žaidynėse, Lietuvos delegacija žygiavo su aukštai iškelta Trispalve. Būtent tada mūsų šalies sportininkų svajonė varžytis su geriausiais pasaulio atletais ir garsinti savo Tėvynės vardą tapo realybe. Tad neapsakomas džiaugsmas tautos vienybės ir sutelktumo, kurį išskirtinai dovanoja tik Sportas.

Paradoksalu, bet didžiulė Londono olimpinių žaidynių sėkmė atskleidė ir nelinksmas Lietuvos sporto realijas: olimpiniai čempionai ir prizininkai treniruojasi sudėtingomis, o kartais net apgailėtinomis sąlygomis, yra priversti vykti į pratybas svetur ir neretai įtikinėti save atsispirti kitų valstybių, norinčių, kad atletai atstovautų joms, vilionėms.

Vertiname nepriklausomos Lietuvos Olimpinio sąjūdžio veiklą, jo lyderių pasiaukojimą ir atsidavimą. Nueitas ilgas ir prasmingas kelias, Lietuvos žmonėms dovanojęs daug brangių momentų – istorinių pergalių, pastangų ir geležinės valios pavyzdžių.

Šiame kontekste mes, gerbdami Olimpines tradicijas ir idėjas, manome, kad atėjo laikas naujam impulsui, kuris atverstų naują, modernų, novatorišku požiūriu pagrįsta puslapį Olimpinio judėjimo bei viso Lietuvos sporto istorijoje.

Vieningai manome, kad nauju Olimpinio sąjūdžio vedliu turėtų tapti asmenybė, savyje išgyvenusi Olimpinių žaidynių dvasią, gebėjusi ne kartą lemiamais momentais įrodyti savo dvasios ir kūno stiprybę bei turinti autoritetą sporto ir šalies gyvenime. Tai svarbios permainos, paliesiančios kiekvieną iš mūsų, todėl reiškiame viltį, jog prie Komiteto vairo stos ne žmogus iš šalies, o Lietuvos ir užsienio sporto bendruomenių pagarbą pelniusi asmenybė, puikiai išmananti sportą.

Šiuo laišku, mes, žemiau pasirašę Lietuvos olimpiniai, pasaulio bei Europos čempionai ir prizininkai, didžiausių Lietuvos sporto organizacijų vadovai, tikime, kad olimpinis, pasaulio ir Europos čempionas Virgilijus Alekna, kuriuo tiki visi – sportininkai, sporto aistruoliai, treneriai ir Lietuvos sporto visuomenė – yra tinkamiausias žmogus Lietuvos olimpinės istorijos tąsai bei sporto ateičiai. Mes remiame ir pasisakome už Virgilijų Alekną, kaip naują Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentą.

V. Alekna visuomenės ir sporto bendruomenės pagarbą bei pasitikėjimą užsitarnavo darbu bei savo, kaip puikaus žmogaus ir didžio sportininko, reputacija. Kartu su juo atstovaudami Lietuvai tarptautinėse varžybose, turėjome progą ne kartą įsitikinti, kad V.Alekna yra gerbiamas ir užsienio šalių sportininkų, ir trenerių, ir delegacijų vadovų. Taip pat manome, kad įgytas išsilavinimas ir sukaupta patirtis leis V. Aleknai deramai atlikti LTOK prezidento pareigas, atstovauti Lietuvos olimpiečių interesams tarptautiniu lygiu.

Su pagarba,

Olimpiniai, pasaulio ir Europos čempionai bei prizininkai:

Arvydas Sabonis
Andrejus Zadneprovskis
Mindaugas Mizgaitis
Laura Asadauskaitė
Rimantas Bagdonas
Ana Ambrazienė
Vilhelmina Bardauskienė
Nijolė Medvedeva
Česlovas Jezerskas
Vladas Garastas
Austra Skujytė
Remigijus Valiulis

Lietuvos sporto federacijų ir organizacijų vardu:

Eimantas Skrabulis, Lietuvos lengvosios atletikos federacija;

Rolandas Dovidaitis, Lietuvos golfo federacijos prezidentas;

Viktoras Majauskas, Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos prezidentas;

Darius Šaluga, Lietuvos bokso federacijos prezidentas;

Vigmantas Sinkevičius, Lietuvos dziudo federacijos prezidentas;

Gintaras Jonas Furmanavičius, Lietuvos automobilių sporto federacijos prezidentas;

Dainius Pavilionis, Lietuvos irklavimo federacijos prezidentas;

Edis Urbanavičius, Lietuvos rankinio federacijos prezidentas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)