„Mes negrasiname, mes įspėjame“, – taip kalbėjo Lietuvos sportinio ėjimo federacijos prezidentas ir treneris Kastytis Pavilionis. Nuo 1974-ų metų ėjikus treniruojantis K. Pavilionis teigė, kad atsirado įstatymo projektas, kuris gąsdina profesinę sąjungą.

„Geriausiems treneriams planuojama sumažinti atlyginimus. Taip pat mūsų darbą ir atlyginimus norima sulyginti su švietimo sferos darbuotojų. Mes įspėjame, kad tokiu atveju galima sulaukti trenerių streikų ir piketų. Mokytojai turi visą vasarą atostogų. Mes neturime nei sekmadienių, nei laiko net į ligoninę atsigulti. Darbas vyksta visus metu, byra šeimos“, – teigė ėjikų treneris.

K. Pavilionis teigė, kad dėl finansinės nelygybės kenčia ne tik treneriai, bet ir sportininkai. Geriausi specialistai pereina į privatų sektorių. Neseniai prie Ričardo Berankio komandos prisidėjęs Zigmas Živatkauskas iki tol su Virginijumi Alekna dirbo už 1500 litų.

Oficialiai trenerių profsąjunga dar nepaskelbė apie tai, kokią kandidatūrą palaikys LTOK prezidento rinkimuose, tačiau gynė dabartinį vadovą Artūrą Poviliūną. Treneriai taip pat pažėrė kritikos V. Aleknai, kuris, jų nuomone, dar nepasiruošęs eiti prezidento pareigas.

„V. Aleknos indėliu į sportą neabejojame. Mes jam gyvam esant norime pastatyti paminklą, tačiau, prieš einant prezidento pareigas, reikėtų pirma apsiprasti toje virtuvėje, išmokti vadybos. A. Poviliūno kaltė, kad per tiek metų jis neužsiaugino įpėdinio“, – kalbėjo K. Pavilionis.

Nuo 1954-ų metų plaukimo treneriu dirbantis Jonas Juozaitis taip parėmė A. Poviliūną. Jo teigimu buvo ir daug prastesnių vadovų, gerais santykiais su valdžia išsikovojusių pareigas, kurie net nepažinojo trenerių. J. Juozaitis teigė, kad treneriai visada rasdavo kalbą su A. Poviliūnu.

„Kai atradome Rūtą Meilutytę, net nebuvo kalbos, kad LTOK nefinansuos jos mokslų ir trenerio atlyginimo, kol ji mokysis Anglijoje“.

J. Juozaitis teigė, kad kitais metais baigs trenerio karjerą, tačiau neketina kandidatuoti į jokio sporto sporto funkcionieriaus kėdę.

Bronzinio Londono prizininko Evaldo Petrausko treneris Vladimiras Bajevas teigė, kad politika smarkiai apkartino jo džiaugsmą. Treneris teigė turėjęs vaikščioti į Seimo antikorupcinės komisijos posėdžius.

„Klausinėjo manęs, su kokia mašina A. Poviliūnas važinėja, kiek žmonių važiavo į olimpiadą. Gi kiekvienas mažas vaikas Lietuvoje žinojo, kad - 62. Jie kritikuoja, tačiau klausiu jų, ką daryti? O jie - tyli. Kodėl dabar purvais drabstytis?“, – įsiaudrinęs kalbėjo bokso treneris.

Treneris V. Bajevas taip pat atskleidė, kad gavo pasiūlymų su E. Petrausku pereiti į profesionalų boksą.

„Profesionalų sportas daug lengvesnis. Ten per metus - trys kovos, o mes tiek kovojame per vieną turnyrą. Kol kas dar turime turime atiduoti skolą Lietuvai“.

V. Bajevas atskleidė ir tai, ką visi bokso gerbėjai nujautė. E. Petrauskas pereis į sunkesnio svorio kategoriją. Tuo pačiu K. Pavilionis sakė, kad visi jo treniruojami ėjikai tęs sportines karjeras ir kovos dėl patekimo į Rio de Žaneiro žaidynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (169)