„Tu – mūsų čempionas“, - penktadienį sakė E. Petrauskui daugybė žmonių, dėkodami už iškovotą olimpinę bronzą. Ir tvirtino tikį, kad po kelerių metų laimės auksą.

Šilutės baikeriai ant plieno žirgų, papuoštų Lietuvos valstybės ir klubo vėliavomis, atskraidino iki žmonių apsuptos scenos uosto krantine E. Petrauską ir jo pirmą trenerį Vincą Murauską. Minia jiems sukūrė gyvą koridorių ir plojo sutikdama.

Sportininkai pakilo į sceną, užgrojo maršai, apspito fotografai, ir iškilmės prasidėjo. Ąžuolo lapų vainikus vyrams uždėjo ir už laimėjimą pirmiausia dėkojo Arūnas Jagminas (iškilmių gale dovanojęs dar ir rūkytus ungurį bei šamą).

Stasys Kazlauskas, sakydamas pagarbos žodžius olimpinės bronzos laimėtojui ir jo treneriui, apdovanojo gėlėmis į sceną pakviestą Evaldo mamą Svetlaną Petrauskienę. Jos sūnūs garsina Lietuvą ir Šilutę.

Po to į sceną kopė Seimo narys Arūnas Valinskas, pirmu sakiniu minią nuraminęs - savo žodžio jis nelaužys. Sakė, kad surengs koncertą, jis netrukus ir prasidės. „Žvagulis ir Starošaitė pasiruošę linksminti Šilutę“, - patikino ir nedaug pakoregavo savo duotą pažadą per Evaldo išleistuves – pražygiuoti Šilutės gatvėmis pasipuošus suknele, jei Evaldas laimėtų bet kokios spalvos medalį.

Bet žmonės buvo susirinkę uoste, tad šokėjos suknele jis apsirengė, kai priartėjo koncerto laikas. Tiesa, didelio įspūdžio ši intriga nesukėlė. Vos prasidėjus koncertui, dalis šilutiškių traukė namo.

Nykiausiai nuskambėjo Šilutės savivaldybės vadovų – vicemero Šarūno Laužiko ir administracijos direktoriaus Raimundo Ambrozaičio - sveikinimai.

Pirmas perskaitė išvykusios į komandiruotę ir medalininko sutiktuvėse nedalyvaujančios merės Daivos Žebelienės padėkas, o antras biurokratine kalba išdėstė sprendimą skirti olimpinį bronzos medalį laimėjusiam E. Petrauskui 1200 litų, o jo treneriui V. Murauskui – 600 litų paskatinimo premijas. Minioje pasigirdo pašaipių replikų.

Dvi Traksėdžių gyvenvietės atstovės po to sakė pasididžiavimo E. kupinas kalbas, Lietuvos bokso federacijos prezidentas Darius Šalūga pranešė, jog kompensuos V. Murauskui kelionės išlaidas į Londoną, Šilutės miesto seniūnas Raimondas Steponkus dovanojo jam miesto vėliavą.

O olimpinis Šilutės didžiavyris E. Petrauskas, po visų tiradų pagaliau gavęs žodį, pasakė tai, kas jam buvo ir liko svarbiausia. Kad Londone jautė labai labai didelį palaikymą iš Lietuvos, Šilutės ir Traksėdžių, kad jam tai padėjo ringe kovoti. Nors paskutinio laimėjimo teisėjas nepripažino.

Beje, Šilutė ir jos priemiestis Traksėdžiai išaugino jau antrą olimpinį medalininką. Pirma sidabro medalį Seule 1988 metais iškovojo bėgikė Laimutė Baikauskaitė. Jos garbei Šilutės uosto grindinyje yra išlietas jos pėdos atspaudas. Dabar atėjo eilė jį palikti ir E. Petrauskui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (223)