Paskutinis iš savo komandos bėgęs U. Boltas pademonstravo klasę ir užtikrintai pralenkė iš pradžių kiek priekyje buvusį amerikietį Ryaną Bailey.

25-erių metų Usainui Boltui tai - jau šeštasis olimpinis aukso medalis. Jis antrosiose žaidynėse iš eilės laimėjo abi sprinto rungtis (100 ir 200 m) bei šventė pergales estafetėje 4 po 100 metrų.

Sidabro medalį estafetėse po aštuonerių metų iškovojo šalies rekordą pagerinę JAV (37,04 sek.) sprinteriai, o bronza džiaugėsi Trinidado ir Tobago (37,04 sek.) bėgikai, kurie Pekine buvo antri.

Beje, trečią vieta po finišo pradžioje džiaugėsi kanadiečiai, tačiau už taisyklių pažeidimą jie buvo diskvalifikuoti.

Lengvaatlečiams - dar keturi medalių komplektai

Vyrų 5000 m bėgimą laimėjo antrąjį aukso medalį šioje olimpiadoje iškovojęs 29-erių metų Didžiosios Britanijos atletas Mohamedas Farahas (13 min. 41,66 sek.), aplenkęs prizininkais tapusius Dejeną Gebremeskelį (13:41,98) iš Etiopijos bei Kenijos bėgiką Thomą Longosiwą (13:42.36).

Prieš savaitę triumfavęs ir dvigubai ilgesnėje distancijoje M. Farahas tapo penktuoju bėgiku, vienose olimpinėse žaidynėse nugalėjusiu 5000 ir 10000 m nuotoliuose. Anksčiau tai pavyko čekui Emiliui Zatopekui, suomiui Lassei Virenui bei etiopams Mirutsui Yifterui ir Kenenisai Bekelei.

Moterų 800 m bėgimo auksą iškovojo 26-erių metų pasaulio čempionė rusė Marija Savinova (1:56,19), daugiau, kaip sekunde aplenkusi sidabru pasipuošusią Caster Semenya (1:57,23) iš Pietų Afrikos bei tėvynainę Jekateriną Poistogovą (1:57,53).

Pekino olimpiados čempionė Pamela Jelimo iš Kenijos (1:57,59) liko ketvirta.

Vyrų ieties metimo varžybose staigmeną pateikė pirmąjį aukso medalį Londone savo šaliai iškovojęs devyniolikmetis Trinidado ir Tobago atletas Keshornas Walcottas. Nuskraidinęs įrankį 84,58 m ir pagerinęs šalies rekordą, jis vos 7 cm aplenkė antroje vietoje likusį ukrainietį Aleksandrą Piatnicą.

Bronza atiteko suomiui Antti Ruuskanenui (84,12 m), o Atėnų ir Pekino olimpinėse žaidynėse triumfavęs norvegas Andreasas Thorkildsenas liko tik šeštas.

Moterų estafetėje 4 po 400 m įtikinamą pergalę iškovojo JAV kvartetas - Deedee Trotter, Allyson Felix, Francena McCorory, Sanya Richards-Ross. Jau penktosiose olimpinėse žaidynėse iš eilės triumfavusios amerikietės beveik pusketvirtos sekundės aplenkė antroje vietoje likusias ruses bei bronzą iškovojusias Jamaikos bėgikes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)