Kol neprasidėjo tiesioginė LRT transliacija iš Londono, kur dėl aukštesnės prabos olimpinio medalio kovėsi dvidešimtmetis Evaldas Petrauskas, minia žiūrėjo įrašus iš ankstesnių šio boksininko olimpinių kovų.

„Tai mano pusbrolis Artūras ir jo draugas Virginijus prie mūsų namo sienos įrengė lauko ekraną ir projektorių, juos paskolino Traksėdžių pagrindinė mokykla, kad tiesioginį vaizdą iš Londono galėtume visi žiūrėti ir viską matyti...“,- sakė su savo bičiuliu atėjęs stebėti kovą Evaldo jaunėlis 12-metis brolis Lukas.

Jis savo amžiaus grupėje jau yra tapęs Lietuvos bokso čempionu 2008, 2011 ir 2012 metais.

Traksėdiškiai Virginijus ir Artūras, kolektyvinio televizijos transliacijos iš Londono stebėjimo ir Evaldo palaikymo akcijos iniciatoriai ir organizatoriai, žurnalistei sako stengęsi, kad būtų visiems drauge smagu. Per socialinius tinklus išplatinta žinia tuoj pat sutelkė Traksėdžių jaunuomenę.

Keliasdešimt jaunuolių ir suaugusių žmonių tamsioje Šilojų gatvėje, pačiame jos gale, nuo lietaus balų pilnoje pievoje pašurmuliavo, gurkšnodami alų , pasirėmę į šalikelėje sustatytus automobilius. Sakė norėję susirinkti stebėti transliaciją į mokyklos salę, kur šviesiau ir švariau, bet direktorė neleido.

Vis tiek nuotaika buvo gera

O kai kova ringe baigėsi Evaldo pralaimėjimu, ji sugižo, kalbos ir juokas pritilo, žmonės pyko ant teisėjų, kaltino olimpiados rengėjus korupcija ir galop ėmė skirstytis namo be vienas kito sveikinimų.

„Bet mes Evaldą vis tiek sutiksime Šilutėje su didžiule pagarba – jis nelengvai iškovotą bronzos medalį iš Londono juk parsiveš ir tai mūsų Traksėdžiams, Šilutei ir Lietuvai – didelis laimėjimas bei labai didelė garbė“, - sakė Evaldo pusbrolis Artūras.

Aldona Aleksėjūnienė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)