Guodė pralaimėtojus

Ketvirtfinalyje jis buvo pagrindinis Lietuvos rinktinės duobkasys, tačiau tokių pareigų mieliau būtų išvengęs.

19 taškų ir 13 atkovotų kamuolių surinkęs A. Kirilenka po rungtynių uoliai guodė pirmą kartą už olimpiados pusfinalio borto likusius lietuvius, kurie rusams nusileido rezultatu 74:83.

„Lietuva gali turėti daug vargo su tokiomis komandomis kaip Tunisas, bet kai tik ateina lemiamų kovų metas, jie visada susikaupia ir žaidžia gerai. Prisiminkite kad ir rungtynes su JAV arba dvikovas Venesueloje su Puerto Riku ir Dominikos respublika. Lygiai tas pats buvo ir šiandien. Gerai, kad mes tai žinojome ir buvome pasiruošę.

Lietuvos aistruoliai – šaunuoliai, jie puikiai sirgo už savo komandą. Tikiuosi, dabar jie palaikys mus. Kviečiu visus ateiti į rungtynes, nors, deja, Lietuvos rinktinės čia ir nebebus. Ką darysi, tikrai nenorėjome ketvirtfinalyje žaisti su lietuviais“, – kalbėjo universalusis puolėjas.

Pergalė treneriui kainavo kraujo

Komplimentų A. Kirilenka pažėrė ir savo komandai, atlaikiusiai varžovų šturmą ketvirtajame kėlinyje.

„Džiugu, kad sunkiame epizode išlikome komanda, nepuolėme žaisti individualiai, nors reikalai į tą pusę ir buvo pakrypę. Aš labai laimingas, kad šiandien laimėjome“, – sakė aukštaūgis.

„Kai rungtynių pabaiga būna tokia įtempta, daug kam pradeda drebėti rankos, bet mūsų komanda – kitokia. Mes visada kovojame iki galo ir tikime, kad laimėsime“, – ekipos charakteriu žavėjosi ir gynėjas Vitalijus Fridzonas.

Paskutiniame ketvirtfinalio kėlinyje įtampa išties buvo užgulusi rusus, o komandos strategui Davidui Blattui dėl pakilusio spaudimo iš nosies net pradėjo lašėti kraujas. Galiausiai iškovotą pergalę, pirmą kartą nuo 1992 metų Barselonos žaidynių atvėrusią rusams duris į olimpinį pusfinalį, treneris pavadino didžia.

„Net kai lietuviai sumažino skirtumą nuo 13 iki 1 taškų, mes toliau žaidėme savo žaidimą. Per visas rungtynes vyko įnirtinga taktinė kova, kadangi žmogus, kuris šiandien stojo prieš mane (Kęstutis Kemzūra – DELFI), nuolat ką nors sugalvoja. Todėl mums tai – didi pergalė, kuria labai didžiuojuosi“, – sakė D. Blattas.

Dėl vietos finale Rusijos rinktinė penktadienį kausis su Ispanija, kuri ketvirtfinalyje 66:59 pranoko Prancūziją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (213)