Taškytis per balas – nemalonu

R. Drazdauskaitė nuotolį įveikė per 2 val. 29 min. 29 sek. ir pagerino asmeninį rekordą, D. Lobačevskė trasoje sugaišo vos 3 sek. ilgiau. Po finišo Lietuvos sportininkės pasakojo bėgdamos laiko bendrauti tarpusavyje neturėjusios ir kovojusios viena su kita.

„Kiekviena apie save galvojame, laikomės savo taktikos”, – aiškino R. Drazdauskaitė.

„Trasoje visi yra konkurentai“, – pridūrė D. Lobačevskė.

Anot sportininkių, per Londono senamiestį nusidriekusi trasa buvo sudėtinga, reikėjo įveikti daug posūkių. Apniukusioje ir kartkartėmis lietaus išprausiamoje Didžiosios Britanijos sostinėje maratonininkėms nepalankios buvo ir oro sąlygos.

„Buvo labai daug balų. Bėgi, o kojos – šlapios. Blogai, geriau be lietaus. Mūsų daug, todėl turi žiūrėti, kad neužkliūtumei, nenukristumei, – sakė R. Drazdauskaitė. – Susirinko stiprios dalyvės, visos žvaigždės, todėl mano rezultatas – normalus. Geresnėje trasoje galėjau nubėgti dar porą minučių greičiau“.

Jei oras sportininkių nelepino, to paties pasakyti negalima apie palei trasą susirinkusias žiūrovų minias. Tarp jų buvo ir nemažai Lietuvos bėgikes palaikiusių sirgalių.

„Pirmą kartą mačiau tokį palaikymą, tiek žmonių. Gal todėl, kad viskas čia padaryta dėl žiūrovų. Buvo labai daug lietuvių. Faina, labai ačiū už palaikymą. Labai malonu“, – tautiečius gyrė R. Drazdauskaitė.

„Nerealus palaikymas. Nori nenori reikia bėgti. Net anglai šaukė „Lietuva“, – publika žavėjosi ir D. Lobačevskė.

Suklaidino ženklai distancijoje

Prastesnės nuotaikos finišavo trečia Lietuvos bėgikė – olimpiadoje debiutavusi R. Kergytė. Jauniausia iš Lietuvos maratonininkių sportininkė distanciją nubėgo per 2 val. 39 min. 1 sek. ir užėmė 75 vietą tarp 107 finišą pasiekusių dalyvių.

„Savo rezultatą vertinu prastokai, norėjau nubėgti geriau. Įpusėjus distancijai „lūžau“, pradėjo kelius skaudėti, o dabar skauda nugarą. Ir slidoka buvo – kaip pelkėje. Be to, kiek trikdė tai, kad trasoje atkarpos buvo sužymėtos myliomis, o ne kilometrais. Sunku buvo orientuotis, kaip bėgu“, – sakė R. Kergytė.

Maratono čempione tapo etiopė Tiki Gelana (2:23:07), pasiekusi naują olimpinį rekordą. Sidabro medalį iškovojo Priscah Jeptoo iš Kenijos (2:23:12), o bronza pasipuošė rusė Tatjana Petrova-Archipova (2:23:29).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)