Paskutinėje - 800 metrų bėgimo rungtyje - A. Skujytė savo bėgime atbėgo paskutinė devinta - per 2 min. 20,59 sek. ir galutinėje įskaitoje pradžioje nukrito į ketvirtą vietą.

Visgi galutinė lentelė po Vokietijos apeliacijos pasikeitė.

Lilli Schwarzkopf buvo diskvalifikuota iš 800 m bėgimo varžybų. Buvo teigiama, kad vokietė po starto per anksti paliko savo bėgimo takelį. 

Tačiau Vokietijos komanda pateikė protestą. Peržiūrėjus vaizdo įrašus paaiškėjo, kad liniją peržengė ne L. Schwarzkopf, o Vokietijos apeliacija buvo patenkinta.

L. Schwarzkopf 800 metrų distanciją įveikė per 2:10,50 min., o šis rezultatas jai leido pakilti į antrą vietą bendroje įskaitoje (6649 taškai).

Tokiu būdu T. Černovai atiteko bronzos medalis, o ukrainietė L. Josypenko liko be apdovanojimo. 

A. Skujytė smuktelėjo į penktą vietą.

„Net nežinau... Tikėjausi šiek tiek kitokios pabaigos...“, - ašarų nesulaikė A. Skujytė.

„Nežinau, kiek ten pralošiau, gal 20 taškų... Apmaudu, iš tikro... Ketvirta vieta (komentuodama ji dar nežinojo, kad teisėjai pakeis rezultatus - DELFI) geras pasiekimas? Taip, nesimėto, bet vis tiek... Medinį medalį dovanoju Lietuvai“, - šypseną bando išspausti sportininkė.

Po penktadienio varžybų vienintelės A. Skujytės buvo paprašyta duoti mėginio dopingo tyrimui. Dėl šios priežasties Lietuvos atletė kelias valandas iki išnaktų praleido dopingo kontrolėje, taip sutrumpindama savo poilsį.

Šeštadienį A. Skujytė ir vėl iškviesta į dopingo kontrolę.

„Ir jie vėl mane į dopingo kontrolę paėmė, kad juos kur... Dar vakar jiems neužteko“, - palikusi olimpinę areną apmaudo neslėpė A. Skujytė.

Atėnų olimpinėse žaidynėse sidabrą iškovojusi atletė pripažįsta, kad išleisti medalį, kai jis jau ranka pasiekiamas – itin skaudu.

„Liūdna. Aš suprantu, kai būni toli nuo trečios vietos tai kovoji ir ketvirta vieta atrodo geras pasiekimas. Bet kai smunki, ne taip faina... Galėtų paskutinė rungtis būt kitokia, nes su tokiom emocijomis reikia ir išeiti“, - sakė A. Skujytė.

Septynkovės čempione tapo 26-erių metų britė Jessica Ennis - 6955 taškai. Į antrą vietą pakilusiai vokietei L. Schwarzkopf atiteko sidabras (6649), o rusė Tatjana Černova (6628) liko trečia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1471)