Beveik aklinai 80 tūkst. vietų turintį olimpinį stadioną užpildžiusios publikos aplodismentai penktadienį – pirmąją lengvosios atletikos varžybų dieną – skambėjo ir Lietuvos atstovei.

Pučiant smarkiam vėjui ir kartkartėmis nulynojant pasirodymą šuolių į aukštį sektoriuje A. Skujytė pradėjo neryžtingai. 186 ir 189 cm aukštį 32-ejų sportininkė įveikė tik trečiaisiais bandymais, tačiau tuomet stryktelėjo taip, kad konkurentėms nebeliko vilčių aplenkti lietuvę.

Pirmu mėginimu per į 192 cm aukštį iškeltą kartelę perskriejusi septynkovininkė galėjo dar labiau pagerinti rezultatą, bet 195 cm aukštis jai nepakluso. Nepaisant to, po paskutinio šuolio A. Skujytės veide švietė plati šypsena, o jos treneris Aleksas Stanislovaitis trynė rankomis iš džiaugsmo.

„Iš pradžių sekėsi labai sunkiai. Tai per greitai įsibėgėdavau, tai per lėtai. Tik paskui prisitaikiau prie dangos ir įsivažiavau. Ketinau peršokti 189 cm, bet labai norėjau įveikti ir 195 cm aukštį. Pavyko per vidurį, todėl negali pykti. Jaučiau, kad galiu peršokti. Treneris irgi drąsino mane, ragino. Deja, nepasisekė, nors trūko nedaug. Bet vis tiek pavyko labai gerai“, – džiaugėsi septynkovininkė, kurios asmeninis rekordas iki tol buvo 191 cm.

Geriausią asmeninį sezono rezultatą 32-ejų sportininkė pasiekė ir pirmojoje septynkovės varžybų rungtyje – 100 m barjeriniame bėgime. Tiesa, per 14 sek. nuotolį įveikusi lietuvė užėmė tik 32-ą vietą. Tačiau pergalė šuolių į aukštį sektoriuje A. Skujytė bendrojoje įskaitoje kilstelėjo į ketvirtą poziciją (2110 taškų).

Penktadienį vakare jos laukia rutulio stūmimas ir 200 m bėgimas, šeštadienį – šuoliai į tolį, ieties metimas ir 800 m distancija.

„Reikia taip ir toliau tęsti. Bet pradžia dar nieko neparodo, nes konkurentės – labai stiprios“, – DELFI pasiteiravus, ar grafikas, kuriuo kol kas žengia, atves iki apdovanojimų pakylos, atsakė A. Skujytė.

Po dviejų septynkovės varžybų rungčių bendrojoje įskaitoje pirmauja britė Jessica Ennis (2249 taškai), antra – amerikietė Hyleas Fountain (2224 tšk.), trečioje vietoje – dar viena britė Katarina Johnson-Thompson (2146 tšk.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (175)