Centimetrų stygių paverčia pranašumu

Nuo pirmo raundo iniciatyvą į savo rankas paėmęs E. Petrauskas (svorio kategorija iki 60 kg.) turką pranoko rezultatu 16:12 (6:3, 4:3, 6:6). Po kovos lietuvis priešininką gyrė, tačiau sutiko, kad muziką šiame aštuntfinalyje užsakinėjo pats.

„Matėsi, kad jis ne veltui turi čempiono titulą, tiesiog man buvo parankiau su juo dirbti. Jis nebėgo nuo manęs, boksavosi. Aš prie jo prisitaikiau geriau nei jis prie manęs, pavyko kontratakuoti, perimti smūgius, pačiam laiku suduoti, pavyko smūgių serijos. Taip ir laimėjau kovą“, – kalbėjo E. Petrauskas, kurį salės tribūnose karštai palaikė brolis Arvydas, pirmas treneris Vincas Murauskas ir grupelė Lietuvos olimpinės delegacijos vadovų.

DELFI paklaustas, kaip sugeba niekais paversti varžovų ūgio pranašumą, vos 164 cm ūgio boksininkas tvirtino, kad tai jam nekelia jokių problemų.

„Olimpinėse žaidynėse esu vienas mažiausių boksininkų. Tai man – ne naujiena, o bėgant laikui prisitaikai prie visko. Kovoti su aukštesniu priešininku man nėra nepatogu – aukštesnis dažnai traukiasi nuo manęs, o tuomet man tik lengviau regzti ilgas atakas ir pelnyti vieną kitą tašką. Grumtis su tokio paties ūgio varžovu man paprastai būna tik sunkiau“, – aiškino vienas iš dviejų olimpinės Lietuvos bokso rinktinės atstovų, šešioliktfinalyje nugalėjęs vengrą Miklošą Vargą 20:12.

Varžovų neanalizuoja

Suaugusiųjų varžybose kol kas jokių skambesnių titulų neiškovojęs 2010-ų jaunimo olimpinių žaidynių čempionas prieš debiutą olimpiadoje garsiai kalbėti apie prizines vietas vengė, tačiau dabar tokių ambicijų neslepia.

„Savęs dar nenustebinau – nustebinsiu, kai bus medalis. Belieka jo tikėtis“, – pareiškė E. Petrauskas.

Nuo tikslo – mažiausiai bronzinio apdovanojimo – lietuvį skiria pergalė ketvirtfinalyje, tačiau ją pasiekti nebus paprasta. Prieš šilutiškį stos 2009 metų pasaulio čempionas ir dabartinis Europos vicečempionas Domenico Valentino iš Italijos, aštuntfinalyje šaltakraujiškai palaužęs pilnutėlių tribūnų palaikomą britą Joshą Taylorą 15:10.

E. Petrauskas teigė būsimą oponentą žinantis, tačiau jo boksavimosi stiliaus Lietuvos atstovas nė nenagrinės.

„Aš neanalizuoju priešininkų, nes nuo to man tik kyla jaudulys. Ir taip olimpiadoje jaučiu gana didelį jaudulį, bet sugebu jį perlaužti susitelkdamas ties teigiamomis mintimis“, – paaiškino E. Petrauskas.

Treneris tiki auklėtinių galimybėmis

Artėjantį medalį uodžia ne tik sportininkas, bet ir Lietuvos bokso rinktinės treneris Vladimiras Bajevas.

„Mes kovosime ir sieksime medalio, kurio nepriklausomos Lietuvos bokso istorijoje dar nėra buvę. Dabar mes jau netoli – beliko tik žingsnis, vienas žingsnis. Man patinka vaikinų atsidavimas. Jie pasakė: mes čia atvažiavome ir pergalės neatiduosime niekam. Aš manau, kad viskas bus tvarkoje. Mums reikėjo įsibėgėti – mes tą padarėme“, – pasitikėjimu savo auklėtinių jėgomis tryško specialistas.

Su konkurentu iš Italijos E. Petrauskas pirštines surems kitą pirmadienį. Tuo tarpu kitas Lietuvos boksininkas Egidijus Kavaliauskas (iki 69 kg.) olimpinį turnyrą pradės penktadienį – aštuntfinalyje jo varžovu bus britas Fredas Evansas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)