Finaliniame irklavime dalyvavo tik 6-i geriausi duetai.

Lietuviams iki bronzos pritrūko 8,61 sek.

Finalo rezultatai:

1. Nathanas Cohenas ir Josephas Sullivanas (N. Zelandija) 6:31,67 min.
2. Alessio Sartori ir Romano Battisti (Italija) 6:32,80
3. Lukas Spikas ir Iztokas Copas (Slovėnija) 6:34,35
4. Arielis Suarezas ir Cristianas Rosso (Argentina) 6:36,36
5. Billas Lucasas ir Samas Townsendas (D. Britanija) 6:40,54
6. Rolandas Maščinskas ir Saulius Ritteris (Lietuva) 6:42,96

Primename, kad pusfinalyje lietuviai tą pačią distanciją įveikė 6:21,62 min. ir bendroje įskaitoje buvo penkti, o atrankos varžybose jų laikas buvo dar beveik keturiomis sekundėmis geresnis - 6:17:78 min.

Apetitas kilo bevalgant

Po finišo praėjusių metų Europos čempionai 19-metis R. Maščinskas ir 23-ejų metų S. Ritteris pripažino, jog rimtai grumtis su tituluotu ir patyrusiu planetos elitu jiems kiek ankstoka, ir užimta vieta nebuvo nusivylę. Tarp finalo dalyvių lietuvių duetas buvo pats jauniausias.

„Iki kitos olimpiados dar pagerinsime savo rezultatą ir galbūt seksis geriau. Perspektyva nebloga“, – kalbėjo R. Maščinskas.

„Išvažiuodami į Londoną norėjome patekti į finalą, nors daug kas galvojo, kad aplenksime porą valčių ir viskas. Gal ir gerai, kad spaudimo nejautėme“, – pridūrė S. Ritteris.

Tuo tarpu irkluotojų treneris Vladislovas Sokolinskis neslėpė, jog puikus auklėtinių pasirodymas pusfinalyje buvo sužadinęs ir didesnes viltis.

„Nesu patenkintas irklavimu finale. Kažkas pasikeitė. Startas buvo lyg ir vykęs, bet artėjant link finišo yris buvo jau ne tas. Gal sportininkai išsikrovė, gal patirties daugiau reikia, nes įtampa buvo didelė. Maniau, kad seksis geriau.

Kai važiavau į Londoną, svajojau apie finalą, o dabar jau esu truputį nepatenkintas. Be abejo, mūsų komanda – jauna, perspektyvi, kovojo su visais asais. Finišuoti per vidurį – labai gerai“, – svarstė irklavimo specialistas.

Iš viso porinių dviviečių irklavimo varžybose Londone dalyvavo 13 duetų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (148)