Daugiausiai panašumu matosi lyginant tamsiąsias, žalios spalvos krepšininkų uniformas. Dizainas identiškas, šiek tiek skiriasi tik parinkti šriftai. Na, ir brazilams parinktas kiek šiltesnis žalios spalvos atspalvis. Baltos spalvos uniformos taip pat beveik identiškos.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas DELFI teigė, jog lietuvių ir brazilų uniformos varžyboms iš tiesų beveik identiškos – esą gerokai labiau skiriasi oficiali apranga, kurią krepšininkai dėvi už aikštelės ribų.

„Originalumas, kurio galbūt aikštelėje nesimato, yra laisvalaikio kolekcijoje. Jis yra gana plataus asortimento. Ir žaidybiniai marškinėliai, kur tekstūroje, ant nugaros, yra Vytis“, - aiškino M. Balčiūnas.

Pasak jo, jokių priekaištų „Nike“ LKF neturi.

„Suderinome dizainus, viską. Su brazilais nesišnekame“, - pusiau juokais sakė M. Balčiūnas. - Dėl to mes čia nelabai išgyvename. (...) Kokybė yra labai gera. Tas yra svarbiausia. Laisvalaikio asortimentas platus. Žaidėjams, manau, tai labai patinka. Mes jų produkcija esame labai patenkinti“.

Vieno LKF vadovų nuomone, jei lietuviai su brazilais susitiktų kitame olimpinio krepšinio turnyro etape, uniformų panašumas problemų neturėtų sukelti.

„Ne, šito nebus. Viskas tvarkoje“, - reziumavo M. Balčiūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (164)