Dar prieš metus R. Meilutytė tik svajojo apie olimpiadą, o patekimas į finalą Londone jai atrodė didžiausia svajonė.

„Nemanau, kad Londono olimpiadoje tam, kad laimėčiau medalį, pakaktų atplaukti ir per 1 min. 06 sek. Man didžiausias laimėjimas Londone būtų patekti į į finalą, o paskui – tiesiog atiduoti visas jėgas ir, kaip jau bus, taip. Bet jei papulčiau į finalą, būtų daugiau nei nerealu!“, - 2011 metų spalį portalui DELFI kalbėjo šviesiaplaukė.

Ir atrodo, kad bent iš dalies mūsiškė buvo teisi: atrankos varžybose 100 m ji nuplaukė per 1 min. 05,57 sek., o pusfinalyje - dar greičiau (1 min. 05,21 sek.). Tikriausiai panašaus rezultato kaip ir pusfinalyje tikrai užtektų tam, kad lietuvė užkoptų ant prizininkų pakylos, bet 15-metei lietuvei pirmas olimpinis finalas taps rimtu išbandymu ir psichologiškai.

Tiesa, bent kol kas ji neturėjo sau lygių - ankstesniuose plaukimuose palyginti nedaug nuo jos atsiliko tik amerikietė Rebecca Soni (1 min. 05,98 sek.), o visos kitos varžovės - daugiau nei sekunde.

Per metus pagreitėja po 2 sekundes

1 min. 05,21 sek. - tai ne tik naujasis Europos rekordas ir daugiau nei 2 sekundėmis pagerintas šalies rekordas, bet ir net beveik 5 sek. geresnis rezultatas nei R. Meilutytė galėjo pasigirti prieš dvejus metus - 2010-aisiais toje pačioje distancijoje ji užtruko 1 min. 09,95 sek. (2011 m. jos rezultatas buvo jau 1 min. 07,96 sek.).

Turint omenyje, kad tai trumpa - tik 100 m distancija - toks laiko skirtumas yra neįtikėtinai didelis.

Aiškindama, kaip jai pavyksta taip staigiai tobulėti, R. Meilutytė atiduoda duoklę treniruotėms. „Per tuos metus pasunkėjo treniruotės ir aš pati nemažai paaugau, tai turbūt irgi lėmė gana daug. Tačiau kuo rezultatas yra geresnis, tuo sunkiau jį pagerinti“, - sakė plaukikė.

Dar prieš metus R. Meilutytė visiškai nesijaudino ir kalbėdama apie galimą olimpinį medalį:

„Medalių olimpiadoje yra laimėję ir jaunesni sportininkai nei 15 metų amžiaus. Esu girdėjusi, kad buvo 11-os ar 12-os metų berniukas, kuris laimėjo medalį Graikijoje. Tik žinoma, tai buvo prieš labai daug metų (1896 metų Atėnų olimpiadoje 10-metis graikų gimnastas Dimitrios Loundras su šalies rinktine užėmė trečią vietą tarp trijų komandų – DELFI)“.

„Man atstovauti Lietuvai yra didžiausia garbė ir aš noriu užaugusi garsinti Lietuvos vardą, o ne kokios Didžiosios Britanijos. Ir niekas manęs net nebando įkalbinti arba siūlyti keisti pilietybę – juk treneriui, kuris su manimi dirba, visai nesvarbu, ar aš anglė, ar aš lietuvė“, - yra ne kartą pareiškusi R. Meilutytė, kuri jau šį vakarą gali tapti nacionaline didvyre.

Po įspūdingo R. Meilutytės finišo 100 m distancijos krūtine pusfinalyje bei patekimo į finalą dar vienai parai pratęsti savo vizitą Londono vasaros olimpiadoje nutarė ir Dalia Grybauskaitė - šalies vadovė stebės pirmadienio vakarą olimpiniame baseine vyksiančią 15-metės lietuvaitės kovą dėl žaidynių apdovanojimo.

Įdomus faktas: R. Meilutytė yra atskleidusi, kad ją labiausiai įkvepia Chuckas Norrisas, o jos mėgstamiausi sportininkai yra Michaelas Jordanas, Usainas Boltas, Cristiano Ronaldo, Ianas Thorpe‘as ir Michaelas Phelpsas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (465)