Viešbučio direktorė Lina Krištopaitytė pasirašė bendradarbiavimo sutartį su bokso, dziudo, imtynių ir šiuolaikinės penkiakovės federacijų prezidentais. Pagal pasirašytą sutartį, kiekvienas prizinę vietą Londono olimpiadoje iškovosiantis šių sporto šakų sportininkas bus apdovanotas solidžia premija.

Olimpinį auksą pelnysiančiam sportininkui numatyta 30 tūkst. litų premija, sidabro medalio laimėtojui – 20 tūkst. litų, o bronzos – 10 tūkst. litų.

Pasak L. Krištopaitytės, prizų fondas Lietuvos olimpiečiams yra pirmas žingsnis, žengtas link ilgalaikio bendradarbiavimo su Lietuvos sportininkais.

„Viliamės, kad mūsų sukurtas prizinis fondas taps sportininkams papildoma paskata siekti aukščiausių rezultatų bei padės jiems ir ateityje garsinti Lietuvos vardą. Taip pat tikimės, kad mūsų pavyzdys taps užkrečiamu ir kiti Lietuvos verslininkai prisidės prie mūsų iniciatyvos remti lietuvius sportininkus“, – teigė L. Krištopaitytė.

Lietuvos bokso federacijos prezidentas Darius Šaluga pažymėjo, kad sukurtas nemenkas prizų fondas sportininkams, kurie sulaukia gerokai mažiau dėmesio nei krepšininkai ar futbolininkai.

„Tikiuosi, kad ateityje tokių įmonių daugės ir sportininkai, kurių laimėti medaliai garsina Lietuvą ne ką mažiau nei komandų sporto šakų pelnytos pergalės, galės deramai ruoštis svarbiausiems sportiniams turnyrams nekvaršindami galvos dėl pasiruošimui reikalingų pinigų“, – teigė D. Šaluga.

Lietuvos dziudo federacijos viceprezidentas Rimas Romutis Čepelionis bei Lietuvos imtynių federacijos prezidentas Darius Čepauskas pabrėžė, kad sprendimas paremti sportininkus yra sektinas pavyzdys kitiems verslininkams. Anot D. Čepausko, Lietuvoje tik pradeda formuotis ilgalaikio verslo ir sporto bendradarbiavimo užuomazgos.

„Net neabejoju – kuo geresnės treniruočių ir pasiruošimo sąlygos bus sudarytos sportininkams, tuo dažniau jie džiugins mus savo laimėjimais. Tik nuoseklus ir ilgalaikis darbas gali duoti apčiuopiamus rezultatus. Ši taisyklė galioja tiek sporte, tiek versle“, – tvirtino R. R. Čepelionis.

Šiuolaikinės penkiakovės prezidentas Viktoras Majauskas išreiškė viltį, kad olimpinės žaidynės Londone taps sėkmingos ne tik Lietuvą pasaulyje savo pergalėmis garsinantiems penkiakovininkams, bet ir kitų federacijų sportininkams.

„Neturime šimtatūkstantinių biudžetų pasiruošimams, tačiau dėl to mūsų noras kovoti ir skinti pergales nėra mažesnis. Esame dėkingi visiems, kas bent kiek padeda mūsų sportininkams siekti užsibrėžtų tikslų. Galiu patikinti, kad kiekvienas Lietuvai olimpiadoje atstovausiantis sportininkas už kiekvieną tašką, už kiekvieną sekundę, už kiekvieną centimetrą kovos iki paskutinio prakaito lašo“, – V. Majauskas.

XXX vasaros olimpinėse žaidynėse Londone Lietuvai atstovaus 62 atletai – 23 moterys ir 39 vyrai, kurie išmėgins jėgas 14-oje sporto šakų.

Į olimpiadą išvyksta 8 sportininkai, su kurių federacijomis pasirašyta bendradarbiavimo sutartis: du boksininkai (Egidijus Kavaliauskas ir Evaldas Petrauskas), du dziudo imtynininkai (Karolis Bauža ir Marius Paškevičius), du graikų-romėnų imtynininkai (Aleksandras Kazakevičius ir Edgaras Venckaitis) ir trys šiuolaikinės penkiakovės atstovai (Laura Asadauskaitė, Gintarė Venčkauskaitė bei Justinas Kinderis).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)