„Šiemet Lietuvai olimpinius medalius turėtų iškovoti pajėgūs dviratininkai, lengvaatlečiai ir penkiakovininkai. Manome, kad didžiausią lietuvių dėmesį prikaustanti vyrų krepšinio rinktinė šiose olimpinėse prizinės vietos neužims. Yra didelė tikimybė, kad ketvirtfinalio etape lietuviai susitiks Europos čempionais ispanais, kurie yra pajėgūs užkirsti Lietuvai kelią iki olimpinių medalių“, - sakė vienos bendrovės atstovas Anthony Cousins.

Tikimybė, kad Lietuvos sportininkai iškovos daugiau nei tris olimpinius medalius vertinma 60 procentų. Tikimybė, kad Lietuvos olimpiečiai iškovos aukščiausios prabos medalį vertinama atsargiai - 47 procentais.

Londono olimpiadoje Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė grupėje rungsis su olimpinių žaidynių favorite JAV rinktine bei Argentinos, Prancūzijos, Tuniso ir Nigerijos krepšininkais. Argentinos rinktinė jau parodė savo charakterį pralaimėjusi JAV rinktinei tik 6 taškų skirtumu, o Nigerijos krepšininkų pajėgumu lietuviai jau įsitikino atrankos turnyre Venesueloje. Lietuvos krepšinio rinktinės galimybės laimėti Londono olimpiadą vertinamos 2 proc., o pirmą vietą grupėje – 5 procentais.

manoma, kad daugiausia aukso medalių Londono olimpinėse varžybose iškovos JAV sportininkai. Antri pagal pajėgumą laimėti daugiausia aukso medalių yra Kinijos sportininkai, o treti – Didžiosios Britanijos delegacija.

Lietuvos sportininkų delegaciją sudaro 62 sportininkai, kurie rungsis 14 sporto šakų. Londono olimpinės žaidynės prasidės liepos 27 d. ir baigsis rugpjūčio 12 dieną. Pirmos Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės varžybos vyks liepos 30 d. su Argentinos krepšininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)