32-ejų metų 211 cm ūgio vidurio puolėją dar olimpiniame atrankos turnyre Venesueloje ėmė kankinti stiprūs čiurnos skausmai, dėl kurių jis nebegalėjo žaisti visa jėga paskutinėse turnyro dvikovose. Grįžus į Lietuvą ir atlikus tyrimus, paaiškėjo, kad R. Javtokas negalės dalyvauti ir Londono olimpiadoje.

„Gausybė atliktų tyrimų parodė, kad Roberto pėdoje yra stresinis lūžis, - sakė vienas Lietuvos rinktinės gydytojų Vytenis Trumpickas. – Tai reiškia, kad jam bus reikalingas specialus įtvaras, kurį žaidėjas turės dėvėti tris savaites. Tada lauks pusantro mėnesio reabilitacija“.

Pasak V. Trumpicko, stresinis lūžis rodo, kad jeigu R.Javtokas toliau bandytų sportuoti, yra didžiulė pėdos lūžio tikimybė.

„Tokiu atveju krepšininkas iš rikiuotės iškristų mažiausiai pusei metų, o gal ir visam sezonui, - kalbėjo V. Trumpickas. - Jau nekalbant apie tai, kad dabar Robertas apskritai sportuoti negali dėl milžiniško skausmo darant bet kokį pratimą. Skausmas toks stiprus, kad Venesueloje mes negalėjome jo numalšinti nei įvairiais vaistais, nei kitais metodais. O jeigu jau Robertas sako, kad jam skauda, tai patikėkite, tas skausmas yra milžiniškas“.

R. Javtokas oficialiose varžybose debiutavo rinktinėje 2001 metais, o nuo 2004 metų Atėnų olimpiados iki 2012-ųjų olimpinio atrankos turnyro nepraleido nė vienos Lietuvos rinktinės vasaros.

„Milžiniška netektis, - komentuodamas šią žinią, nusivylimo neslėpė rinktinės vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra. – Sunku išsireikšti, kaip mums jo trūks, ir ne tik aikštėje, tačiau ir už jos ribų. Dabar teks kitiems pasitempti – tiek aukštaūgiai, tiek visi likę turės padaryti ne tik savo darbą, tačiau dar truputi ekstra – už Robertą“.

Pats krepšininkas po vakar vakare Kaune iš medikų išgirstos blogos žinios dar grįžo į Palangą, kur atsisveikino su komandos draugais.

„Žiauriai liūdna, ką čia daugiau pasakysi, - kalbėjo R. Javtokas. – Tiek įdėjome darbo, atidavėme jėgų, kad patektume į olimpiadą, ir dabar teks ją praleisti“.

Bet net ir sužinojęs, kad neteko galimybės sudalyvauti trečiose olimpinėse žaidynėse iš eilės, R. Javtokas neprarado optimizmo: „Nieko, išsigydysime ir pradėsime ruoštis 2016-ųjų Rio de Žaneiro žaidynėms“.

Žinodamas apie riziką netekti savo pagrindinio vidurio puolėjo K. Kemzūra dar praėjusią savaitę susisiekė su JAV esančiu Antanu Kavaliausku, kuris dalyvavo visose rinktinės pasiruošimo atrankos turnyrui stovyklose.

Pirmadienį ryte į Lietuvą atskridęs žaidėjas jau dalyvavo vakarinėje rinktinės treniruotėje Klaipėdoje. Antradienį Lietuvos rinktinė baigs pasiruošimo stovyklą pajūryje ir persikels į Kauną.

Šeštadienį komanda išskrenda į Maskvą, kur sekmadienį sužais draugiškas rungtynes su Rusijos komanda.

Išlydėti komandą į olimpinį Londoną aistruoliai galės Vilniuje, liepos 24 d. – tada rinktinė sužais paskutinę kontrolinę dvikovą su Islandija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (552)