Į įspūdingą dviejų dalių sceną, kuri apjuos Lietuvos himno autoriaus Vinco Kudirkos skulptūrą, penktadienio vakarą perimti tautos vėliavos lips ir šiuo metu Lietuvoje besitreniruojantys olimpinės rinktinės nariai – šaulė Daina Gudzinevičiūtė, baidarininkas Egidijus Balčiūnas, irkluotojas Mindaugas Griškonis, lengvaatletė Airinė Palšytė, irkluotojai Rolandas Maščinskas ir Saulius Rutter.

Jiems skirtoje vėliavoje, kaip pagarbos ir pasididžiavimo ženklą, savo vardus įrašė daugiau nei 60 tūkstančių Lietuvos žmonių, tarp jų – Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Lietuviai yra kilę iš romėnų. Mes tiesiog sutverti sportui. Jūs pažiūrėkit į Fidelijaus skulptūrą – atrodo, kad jai Virgilijus Alekna pozavo“,- lietuvių sėkme olimpiadoje, rodos, neabejoja istorikas Alfredas Bumblauskas, taip pat įsirašęs į vėliavą.

Patirti nepakartojamą jausmą plazdant trispalvei sportininkams linki ir šiųmetinis Lietuvos Eurovizijos pasididžiavimas, dainininkas Donatas Montvydas: „Matyti plevėsuojančią Lietuvos vėliavą Azerbaidžane man buvo vienas iš didžiausių gyvenimo potyrių. Nors scenoje buvau visiškai vienas, jaučiau, kad su manimi yra visa tauta. Kiekvienam linkėčiau patirti kažką panašaus“.

Įsirašydami į vėliavą kolegoms sportininkams palaikymą išreiškė ir šokėjai Jūratė ir Česlovas Norvaišos, sportininkas Žydrūnas Savickas, irkluotojas Alvydas Duonėla, teniso treneris Remigijus Balžekas, atletas Romas Ubartas, krepšinio treneris Vlado Garasto ir daug kitų.

Visų jų vardai lazerinėmis mikro-technologijomis išrašyti ant specialaus siūlo, kuriuo susiūtos trys valstybinės vėliavos juostos – geltona, žalia ir raudona.

Iškilmingą vėliavos įteikimo ceremoniją ir „Tautiškos giesmės“ giedojimą iš Vilniaus Vinco Kudirkos aikštės nuo 20 val. tiesiogiai transliuos TV3 televizija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)