„Padarėme tik pusę to, ką buvome suplanavę, nes sąlygos toliau sportuoti buvo per daug kenksmingos. Nenorėjome, kad krepšininkai kvėpuotų tomis smalkėmis. Tapome pasiruošimo šventiniam paradui aukomis. Bet turime būti tvirti psichologiškai ir nekreipti dėmesio į visus neįprastus dalykus. Sėdėti ir verkšlenti nėra prasmės“, – grįžęs į ekipos viešbutį pasakojo vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra.

„Dujų koncentracija pasiekė tokį lygį, kad tęsti treniruotę nebebuvo įmanoma“, - sakė vienas rinktinės gydytojų Rimtautas Gudas.

Primename, kad antradienį (trečiadienio naktį Lietuvos laiku) lietuviai olimpinį atrankos turnyrą pradės maču su Venesuelos komanda. K. Kemzūra gvildenti galimas sąmokslo teorijas nebuvo linkęs ir teigė nemanantis, kad „dūmų ataka“ yra susijusi su būsima Lietuvos komandos ir varžybų šeimininkų akistata.

Tuo tarpu rinktinės kapitonui Robertui Javtokui netikėta pirmadienio pratybų pabaiga sukėlė šypseną.

„Ruošiamės jau ilgai, todėl viena treniruotė nieko labai smarkiai nepakeis. Be to, kiekviename blogame dalyke galima įžvelgti kažką gero. Šiandien mažiau treniravomės – gal daugiau pailsėsime ir rytoj būsime „šviežesni“. Ar supykę dėl dūmų turėsime daugiau motyvacijos nugalėti Venesuelą? Žinote, jeigu kažkam neužtenka pykčio, jokie tankai nepadės“, – prunkštelėjo R. Javtokas.

Netrukus po to, kai Lietuvos krepšininkai išvažiavo iš Karakaso karo akademijos teritorijos, pusiau atvirame angare įrengtoje sporto salėje susikaupusios išmetamosios dujos išsisklaidė, bet atnaujinti treniruotės lietuviai nepanoro. Vakare rinktinė ketina nuvykti į pagrindinę „Poliedro“ areną stebėti venesueliečių ir Nigerijos mačo.

Karakaso centre pastaruoju metu ruošiamasi Simono Bolivaro revoliucijos – nacionalinės Venesuelos nepriklausomybės dienos – minėjimo iškilmėms. Tradiciniai kariniai paradai į miesto gatves išžygiuos liepos 5 d. Greta salės, kurioje treniruojasi Lietuvos krepšininkai bei kiti atrankos į Londono olimpines žaidynes dalyviai, išrikiuota dešimtys tankų ir kitos sunkiosios technikos. Pirmadienį vyko parado repeticija, virš miesto skraidė kariniai sraigtasparniai.

Lietuvos rinktinės gerbėjai taip pat jau pasiekė Karakasą. Apie tai - foto albumai.



Video autorius - rinktinės rinktinės masažuotojas Aidas Buzelis. Daugiau rinktinės gyvenimo akimirkų galite rasti: www.facebook.com/krepsinio.sirdis

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (218)