Pasak gynėjo Vitalijaus Fridzono, rusai jau dabar pasiekę neblogą sportinę formą, tad į Venesuelą keliaus nusiteikę drąsiai.

Atvažiavo tiesiai iš varžybų

Bronziniai praėjusių Europos pirmenybių prizininkai į viešbutį įžengė gerokai išvargę, todėl kai kurie žaidėjai net atsisakė vakarienės ir iš karto užsidarė savo kambariuose. Amerikiečio Davido Blatto treniruojama komanda į Hjustoną daugiau nei tris valandas važiavo autobusu iš San Antonijaus, kur prieš pat kelionę sužaidė draugiškas rungtynes su Didžiosios Britanijos nacionaline ekipa.

Savaitgalį tik po atkaklios kovos Lietuvos rinktinei nusileidusius britus rusai sutriuškino be didesnio vargo rezultatu 87:51. Tiesa, olimpinių žaidynių šeimininkų ekipoje šįkart nežaidė ne tik Luolas Dengas, bet ir Joelis Freelandas bei Robertas Archibaldas.

Kaip ir lietuviai, Rusijos komanda stovyklą JAV pradėjo prieš penkias dienas. Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį Lietuvos laiku šios komandos tarpusavyje sužais kontrolinį mačą, kuris abiems joms bus priešpaskutinė repeticija prieš olimpinį atrankos turnyrą, liepos 2-8 d. vyksiantį Venesueloje.

Lietuvių sudėtį vertina pagarbiai

Lietuvos rinktinės žaidimo vaizdo įrašus rusai analizuos ir ruošis draugiškam mačui antradienį. Tačiau V. Fridzonas pažymėjo, kad, vien sprendžiant iš abiejų ekipų sudėčių, dvikova turėtų būti intriguojanti.

„Britus nugalėjome lengvai, bet tikrąjį mūsų lygį parodys rungtynės su lietuviais – komanda, kuri šiemet surinko stipriausią sudėtį. Savo ruožtu, mes išlaikėme pernai Lietuvoje vykusiame Europos čempionate šauniai rungtyniavusią sudėtį ir dabar esame neblogos fizinės formos. Manau, tai bus labai įdomi akistata“, – kalbėjo Maskvos srities „Chimki“ klubo gynėjas.

Jo vertinimu, rusai šiuo metu yra pasiekę 70-75 proc. optimalios sportinės formos.

„Mes labai norime patekti į Londono žaidynes. Nesakyčiau, kad nesėkmė atrankos turnyre mums būtų katastrofa, bet tikrai jaustumėmės blogai“, – DELFI paklaustas apie komandos tikslus, sakė V. Fridzonas.

Daugiau rinktinės gyvenimo akimirkų galite rasti: www.facebook.com/krepsinio.sirdis

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)