Net ir žaidynių atidarymo dieną ir po jos televizijos žinių anonsai bei laikraščių pirmieji puslapiai atiteko vieniems populiariausių šalies sportininkų - olimpiniam 200 m bėgimo čempionui Costasui Kenteriui (Kostui Kenteriui) ir 100 m bėgimo vicečempionei Katerinai Thanou (Katerinai Tanu).

Kaip žinoma, jie ketvirtadienį neatvyko į dopingo procedūrą, o vėliau paskelbė, kad naktį pateko į paslaptingą avariją važiuodami motociklu į olimpinį kaimelį po susitikimo su treneriu.

Penktadienį jie neatvyko pasiaiškinti Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) komisijai ir šiuo metu yra ligoninėje, kur patogu slėptis ir nuo žiniasklaidos. Po Graikijos olimpinio komiteto kreipimosi IOC sutiko atidėti sprendimą dėl graikų iki pirmadienio.

Kai kam tai pasirodė panašu į pataikavimą šeimininkams, nes pagal visiems žinomas dopingo kontrolės taisykles neatvykimas prilyginamas teigiamam testo rezultatui. Vieną griežčiausių nuomonių šiuo klausimu išsakė švedai, pagrasinę boikotuoti žaidynes, jei graikai nebus nubausti.

Graikijos spaudos teigimu, padėties dviprasmiškumą supranta ir šalies sporto vadovai, kurie rimtai svarsto, ar nepašalinti įtarimais susitepusių olimpiečių iš nacionalinės rinktinės.

Graikų sprinteriai kaltinami tuo, kad jau ne primą kartą vengia kontrolės, nes prieš keletą dienų jie išvyko iš treniruočių stovyklos Čikagoje anksčiau nei buvo planavę ir taip suklaidino kontrolierius. Panašus atvejis buvo ir pernai, kai pranešę, jog bus Kretoje, sportininkai išvyko į Katarą.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją