Prieš išvykdama Lietuvos sportininkė neslėpė geros nuotaikos ir DELFI.lv žurnalistui teigė gerai pasiruošusi olimpiadai.

„Viskas praėjo, kaip planuota. Dabar liko tik ilgas kelias į Vankuverį. Sezono pradžioje nestartavau dėl ligos. Po pirmojo starto pasaulio taurės etape susirgau ir ilgai gydžiausi, todėl teko praleisti nemažai varžybų, – pasakojo sportininkė. – Bet po Naujųjų metų viskas grįžo į savo vėžes. Dabar sveikatos problemos jau praeityje.“

Paklausta apie tikslus olimpiadoje, biatlonininkė šmaikštavo, tačiau surimtėjusi neslėpė ambicijų.

„Geriausias rezultatas – pimoji vieta, o kaip bus pažiūrėsim…“ – šypsojosi D. Rasimovičiūtė, čia pat rimtai įvertinusi savo viltis.

„Vankuveryje mano tikslai – patys aukščiausi. Nėra ko treniruotis ir kankintis, jeigu sau nekeli aukščiausių tikslų. Būsiu vienintelė Lietuvos biatlonininkė, todėl startuosiu visose rungtyse ir jėgų netausosiu. Sunkiai dirbau iki šiol, tad olimpiadoje atiduosiu visas jėgas ir sieksiu maksimumo“.

Paklausta, ar olimpiadoje ras laiko apsilankyti ir kitose varžybose, sportininkė atskleidė mėgstanti dar bent kelias žiemos sporto šakas, tačiau joms stebėti greičiausiai neliksią laiko.

„Vankuveryje dar norėčiau pasižiūrėti slidininkų pasirodymą, man patinka dailusis čiuožimas, kurį mėgstu stebėti per televizorių, tačiau greičiausiai kitoms varžyboms pažiūrėti neliks laiko. Po paskutinio galimo starto (vasario 21-ąją vyks moterų masinio starto varžybos – DELFI) Vankuveryje neliksiu ir skrisiu atgal. Reikės ruoštis Europos čempionatui“, – ilgai ilsėtis nežada D. Rasimovičiūtė.

Beje, su žurnalistu ji bendravo sklandžia latvių kalba.

Lietuvai Vankuveryje taip pat atstovaus slidininkai Irina Terentjeva, Aleksejus Novoselskis, Mantas Strolia bei Modestas Vaičiulis ir kalnų slidininkas Vitalijus Rumiancevas.

D. Rasimovičiūtė iš Lietuvos sportininkų startuos pirmoji – vasario 13-ą dieną 7,5 km sprinto rungtyje.

Olimpinės žaidynės vyks vasario 12-28 dienomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją