Nors kalnų slidininkas Vitalijus Rumiancevas ir jo treneris Jurijus Ševcovas dalyvavo renginyje ir gavo olimpines akreditacijas, jie į žaidynes išvyks vėliau – vasario 16 d.

„Džiaugiuosi galėdamas palydėti jus į tolimąjį Vankuverį, – į susirinkusiuosius kreipėsi Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentas Artūras Poviliūnas. – Jau pats dalyvavimas olimpiadoje – didžiulis rezultatas. Jūs turite kovoti dėl pergalių. Pergalė tai ne vien medaliai. Vienam pergalė yra 30-ukas, kitam – 40-ukas, trečiam - sugebėjimas aplenkti pusę varžovų, o ketvirtam – nepasitraukti iš trasos, kai labai sunku.“

LTOK vadovas įteikė Lietuvos Trispalvę šalies delegacijos vėliavnešei I. Terentjevai.

„Didelių laimėjimų turbūt nebus, bet aukščiausią vietą – 20-uke - planuojame Dianai Rasimovičiūtei. Patys geriausi mūsų slidininkai – I. Terentjeva ir A. Novoselskis – gali pretenduoti į 30-ukus, o jaunimas, kurie pirmą kartą dalyvaus žaidynėse, turėtų parodyti geriausius savo rezultatus, tai, ką galėjo. Norėtume, kad jie aplenktų bent 30 proc. savo varžovų“, – linkėjo A. Poviliūnas.

Šalies olimpiniai vadovai prastai vertins tik mūsų sportininkų ištižimą ir nenorą stengtis.

„Jei bus tokie ištižę, kaip kadaise būdavo, tai aišku, mes barsime ir pyksime. Jei matysiu, kad jie truputėli lepšiai, taip ir pasakysiu. Svarbu, kad mūsiškiai kautųsi ir stengtųsi. Jei galėtume iš tūkstančio atsirinkti vieną olimpietį, tai ir rezultatai būtų kitokie. Daugeliui lieka tik svajonė dalyvauti olimpiadoje“, – sakė A. Poviliūnas.

I.Terentjevai – trečioji olimpiada

Slidininkė I. Terentjeva dalyvaus jau trečioje žiemos olimpiadoje.

„Nuotaikos labai geros, truputį kamuoja jaudulys. Paskutinių varžybų rezultatai buvo neblogi. Svarbiausia dabar skrydžio metu nesusirgti. Adaptacija prie kitos laiko juostos bus problema, bet iki pirmo starto turėsime apie dvi savaites. Nors visi užduoda šį klausimą nesakysiu, kokius rezultatus pati sau planuoju. Tegul viskas lieka mano galvoje, o po to pažiūrėsime, kaip bus.

Didžiausias jaudulys bus prieš pirmąjį startą. Vėliavą nešti – didžiausia garbė ir atsakomybė, bet nemanau, kad tai labai sunki užduotis. Viskas praeis labai gerai“, – kalbėjo slidininkė.

A. Novoselskis: jei būsiu 30-as – bus puiku

„Komandų sprinte iš mūsų trijų galės dalyvauti tik du. Žiūrėsime, kuris tą dieną bus geresnis, tas iš startuos. Mano stipriosios rungtys – sprintas ir 15 km „čiuožėjo“ stiliumi. „Klasika“ man nelabai pavyksta. Jei aš olimpiadoje būsiu 30-as – bus puiku, jei būsiu 50-as – gerai, o jei 51-as ir toliau – šiaip sau.

Sportuoju 13 metų ir man visi varžybų startai jau tapo kasdienybe. Savaitgalį Kalgaryje bus naudingos pasaulio taurės varžybos, o po 10 dienų aklimatizacija praeis“, – prieš kelionę sakė A. Novoselskis.

V.Rumiancevas: geriau pasirengęs slalomui milžinui

„Kai tik pradėjau šliuožti praėjusiais metais po traumos, kelis buvo sutinęs. Šis sezonas jau visiškai kitoks. Aš neatsigaunu, o tobulėju ir šlifuoju techniką. Treniruočių truputį trūko, nes pagrinde treniravomės vienoje rungtyje (slalome milžine – DELFI), o kitai (slalomui – DELFI) trūko laiko, finansų ir sąlygų. Geriau esu pasirengęs GS rungčiai.

Kelis dar tarška barška, bet aš jau pripratau. Skaudėti neskauda, o raumenys – atsigavę. Buvo nerimas, kad dėl traumos teks baigti karjerą. O dabar aš esu patenkintais savo paskutiniais rezultatais", – pabrėžė kalnų slidininkas V. Rumiancevas.

Jis ketvirtadienį (vasario 4 d.) išvyksta į ketverias kontrolines varžybas Vokietijoje ir Slovėnijoje, tada grįš į Lietuvą ir po to išskris į Vankuverį.

M.Vaičiulis: mes esame viena Lietuvos komanda

„Man kaip sprinteriui geresnė yra trumpesnė trasa. Dabar Vankuveryje lyja, todėl trasa gali būti sunki ir klampi. Aš Vankuveryje ketinu dalyvautu sprinto ir komandų sprinto rungtyse, jei įveiksiu atranką tarp trijų Lietuvos slidininkų. Svarbiausia mus visiems gerai pasirodyti, o ne lenkti vienam kitą. Mes esame viena Lietuvos komanda, o varžovai – visi kiti. Geriausio rezultato tikiuosi Sočio olimpinėse žaidynėse (2014 m.)“, – žadėjo jauniausias Lietuvos olimpinės rinktinės narys M. Vaičiulis.

M.Strolia: tikiuosi startuoti pagal savo galimybes

„Nuotaika gan pakili, – džiaugėsi Mantas Strolia. – Artėja pirmos olimpinės žaidynės. Sportinė forma po treniruočių stovyklos gera. Tikiuosi startuoti pagal savo galimybes ir pasigerinti savo rezultatą. Tai leistų patekti į sprinto 30-uką. Nusiteikęs kovoti, jei ko nors iš saviškių neaplenksiu – nenusiminsiu.

Tam, kad išsipildytų norai, man tiesiog reikia realizuoti savo galimybes ir, kad būtų palankus oras – šalta ir kieta trasa. Įtampos, kaip debiutantas, kol kas nejaučiu, nežinau, kaip bus Kanadoje. Mums ne bėgimas ir plaukimas, kur pagal savo rezultatą gali sužinoti, kokią vietą užimsi“, – teigė M. Strolia.

Tai, kad Mantą treniruoja mama K. Strolienė, slidininkas vertina dvejopai.

„Ir gerai, ir blogai. Blogai, nes pinasi asmeniniai ir trenerio santykiai. Dėmesys didesnis ir reikalavimai didesni“, – apibendrino M. Strolia.

Dėl prastų oro sąlygų lėktuvas su Lietuvos olimpiečiais vėlavo pakilti valandą.