Sutiktuvių metu po kelis kūrinius atlikusių muzikantų honorarai - nuo 5 tūkst. iki 8 tūkst. litų.

Didžiąją dalį lėšų - 120 tūkst. litų skyrė Kūno kultūros ir sporto departamentas (KKSD), likusią sumą tikimasi gauti iš sostinės savivaldybės, kuriai KKSD pateikė sąmatą.

„Daugoka, - pripažino KKSD generalinio direktoriaus pavaduotojas Ritas Vaiginas, - tačiau reikėjo labai greitai, per vieną parą, viską organizuoti“.

Jo teigimu, brangiausiai kainavo scenos Europos aikštėje pastatymas ir garso aparatūros nuoma.

Sutiktuvių metu po kelis kūrinius atlikę muzikantai koncertavo taip pat ne už dyką - Marijonui Mikutavičiui ir grupei pažadėtas 8 tūkst. litų honoraras, grupei „Bavarija“ - 6 tūkst. litų, „ŽAS“ - 5 tūkst. litų.

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Paluckas DELFI pareiškė, kad savivaldybė neketina mokėti tokių pinigų, kokių tikisi departamentas.

„Mūsų manymu, sąmata yra nepagrįstai didelė“, - sakė G. Paluckas.

Jo teigimu, savivaldybė renginio metu užtikrino viešąją tvarką, pastatė biotualetus, taip pat pasiruošusi kompensuoti dalį išlaidų - 40 tūkst. litų.

Olimpiečių sutiktuves Vilniuje organizavo bendrovė „Kūrybinės pajėgos“.

Iš Pekino sugrįžusius sportininkus sostinės Europos aikštėje, į kurią susirinko apie pusė tūkstančio žmonių, pasveikino premjeras Gediminas Kirkilas, Vilniaus meras Juozas Imbrasas.

Olimpiečiams dainavo Marijonas Mikutavičius su grupe, „ŽAS“, „Bavarija“.

Daugiau apie olimpiečių sutiktuves žiūrėkite vaizdo reportažuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją