"Sąlygos gyvenimui, darbui ir poilsiui tikrai geresnės, negu buvo ankstesnėse olimpinėse žaidynėse. Tik karštis nuo pirmųjų minučių pribloškė", - sakė A. Raslanas. Misijos vadovas kartu su olimpiečiais gyvens olimpiniame kaimelyje.

Kaip praneša Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) atstovas spaudai Bronius Čekanauskas, olimpiniame kaimelyje jau apsigyveno irkluotojas Mindaugas Griškonis.

Pirmadienį į žaidynes atvyksta Lietuvos plento dviratininkės Edita Pučinskaitė, Jolanta Polikevičiūtė ir Modesta Vžesniauskaitė, buriuotoja Gintarė Volungevičiūtė, boksininkai Daugirdas Šemiotas ir Egidijus Kavaliauskas, šaulė Daina Gudzinevičiūtė, lengvaatletė Austra Skujytė, badmintonininkai Kęstutis Navickas ir Akvilė Stapušaitytė, jų treneriai, medikai. Tiesa, A. Skujytė tą pačią dieną išvyks į Jantajų, Gintarė - į Cingdao, o dviratininkės - į Dzundu.

LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas ir generalinis sekretorius Vytautas Zubernis į Pekiną atskris rugpjūčio 5 dieną. Tą pačią dieną iš Makao į olimpinį kaimelį atvyks krepšininkai.

Anot B. Čekanausko, Pekine jau antra diena dangus giedras, šviečia kaitri saulė, pavėsyje - apie 40 laipsnių karščio. Atvykę užsieniečiai kraipo galvas ir klausinėja, kur tas baisusis smogas?

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją