Svarbiausi iš jų – patvirtintos pirmojo 2020 metų ketvirčio LTOK ir Lietuvos olimpinio fondo (LOF) biudžeto apyskaitos; iš Lietuvos olimpinės rinktinės 2019-2020 m. kandidatų bei LTOK stipendininkų sąrašo išbraukti du sportininkai; mažinami LTOK projektų ir direktorato finansavimas.

Pirmąjį ketvirtį tiek LTOK, tiek LOF biudžetai vykdyti pagal planą. Pasak LTOK iždininko Rimgaudo Balaišos, nepaisant kovo viduryje paskelbto karantino, LTOK biudžeto pajamos ir išlaidos kone šimtu procentų atitiko planuotąsias. „Tačiau karantino metu dėl suprantamų priežasčių pastebimai sumažėjo UAB „Olifėja“ loterijos bilietų pardavimas. Šis smukimas dar labiau atsispindės antrajame ketvirtyje,“- sakė R. Balaiša.

VK nariai vienbalsiai pritarė iš Lietuvos olimpinės rinktinės 2019-2020 m. kandidatų bei LTOK stipendininkų sąrašo išbraukti du sportininkus – dėl antidopingo taisyklių pažeidimo dvejiems metams diskvalifikuotus sunkiaatlečius Žygimantą Stanulį bei Irmantą Kačinską. Kaip informavo Lietuvos antidopingo agentūra, kandidatai į Tokijo olimpines žaidynes pažeidė „draudžiamojo metodo naudojimo“ taisyklę.

Posėdyje VK nariams buvo pristatyti LTOK ir LOF organizuojamų renginių pokyčiai. LOF direktorius Mantas Marcinkevičius informavo, jog Olimpinė diena šiemet bus kitokia – kvies sportuoti atskirai. Birželio 23 dieną numatoma vykdyti virtualią šventės versiją – kiekvienas žmogus, tądien nubėgęs lietuvišką olimpinę mylią (1988 metrų distancija simbolizuoja metus, kuomet buvo atkurtas Lietuvos tautinis olimpinis komitetas) ir su specialia grotažyme įkėlęs įrodymą į soc. tinklus, bus apdovanotas Olimpinės dienos marškinėliais ir rėmėjų suvenyrais. M. Marcinkevičius informavo, jog išlieka galimybė rugsėjo mėnesį Vilniuje surengti ir įprastą Olimpinės dienos šventę.

Olimpinio švietimo direkcijos vadovė Vita Balsytė informavo, kad balandžio mėnesį Kauno „Žalgirio“ arenoje turėjęs vykti „Olimpinio švietimo forumas“ nukeltas į lapkričio 19 dieną. Tiesa, kol kas neaišku ar renginys vyks Kaune, ar tiesioginės video transliacijos formatu. Tai priklausys nuo situacijos Lietuvoje ir pasaulyje, valstybių sienų politikos, LR Vyriausybės ir ministerijų rekomendacijų.

LTOK projektų vadovė Agnė Vanagienė Vykdomojo komiteto nariams pristatė Olimpinio solidarumo finansuojamą, LTOK užsienio direkcijos inicijuotą projektą „He For She Lietuva“. Lyčių lygybės idėją ir moterų sportą sktinantis projektas, kurio globėja tapo jos ekscelencija prezidentė Dalia Grybauskaitė, startavo kovo 8 dieną, tačiau dėl COVID-19 pandemijos yra pristabdytas.

VK posėdžio pabaigoje LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė pabrėžė, jog LTOK vykdo griežtą taupymo programą, finansiniai diržai veržiami visur, kur įmanoma: karpomos olimpinio švietimo, tarptautinių ryšių, komunikacijos, ūkio išlaidos. Visiems LTOK darbuotojams bendru sutarimu mažinami atlyginimai. Prioritetu išlieka sportininkai, treneriai, medikai ir federacijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)