Tokia garbė S. Bieliūnaitei patikėta ne be reikalo – olimpinių startų patirties mergina jau turi. 2019 metais kalnų slidininkė atstovavo šaliai Europos jaunimo žiemos olimpiniame festivalyje (EJOF).

Tuomet Sarajave Smiltė slalomo varžybose bendroje įskaitoje tarp 102 dalyvių užėmė itin aukštą 34-ą vietą. Tiesa, didžiojo slalomo varžybose baigti trasos jai nepavyko.

„Kiekvienų varžybų startas suteikia vis daugiau patirties bei padeda pasiruošti psichologiškai ateities varžyboms. EJOF buvo pirmos mano tokios rimtos varžybose – jų dėka žinau, ko tikėtis Lozanoje ir kaip pasiruošti olimpiniams startams. Žinau, kad nebus lengva, nes bus daug rimtų konkurentų ir iššūkių“, – patirties naudą įvertino mergina.

Kalnų slidininkų komandą jaunimo olimpinėse žaidynėse Lozanoje (Šveicarija) ji sudarys kartu su 16-mečiu Vakariu Jokūbu Lapieniu iš Vilniaus. Abu sportininkai Šveicarijos Alpėse varžysis dvejose rungtyse – slalome ir didžiajame slalome. Tiesa, paklausti, kuri rungtis jiems arčiau širdies ir kurioje jie tikisi geriausių rezultatų, abu pasirinko identišką atsakymą.

„Geriausiai jaučiuosi slalome, šią discipliną pažįstu nuo vaikystės – esu joje ir anksčiau parodęs savo geriausius rezultatus. Labai norėčiau patekti į TOP 30-tuką – man tai būtų puikus rezultatas“, – kalbėjo Vakaris.

Tiek jis, tiek Smiltė supranta – ne kiekvienas sportininkas turi galimybę startuoti tokio lygio varžybose, todėl džiaugiasi gauta proga pasivaržyti su geriausiais pasaulyje vilkėdami Lietuvos rinktinės aprangą. Ir nors pasiruošimas abiem atletams buvo kiek banguotas, jie Šveicarijos Alpėse pažadėjo atiduoti visas jėgas.

„Pasiruošimas visus metus vyko „Snow arenoje“. Nors buvau trijų savaičių FIS (Tarptautinė slidinėjimo federacija, – aut. past.) stovykloje Austrijoje ir Italijoje bei su komanda surengėme kelias išvykas, trūko treniruočių kalnuose“, – prisipažino S. Bieliūnaitė.

„Mano pasirengimas olimpinėms žaidynėms nebuvo lengvas – iškilo daug keblumų: pavasarį patyriau sunkią traumą ir keletą mėnesių teko sustabdyti treniruočių programą. Be to, esu moksleivis, todėl teko vytis praleistas pamokas ir vykdyti atsiskaitymus, – vardino V. Lapienis, tačiau suskubo pamiršti šias negandas.

– Šie metai man yra pirmieji FIS kalnų slidinėjime, tad spėjau sudalyvauti keliose FIS reitingo tarptautinėse varžybose Lietuvoje ir užsienyje. Pasirodymai nebuvo stebuklingi, bet man – tai tik sporto kelionės pradžia. Pats pasirengimo procesas man labai patiko ir motyvavo, todėl iškilę sunkumai kojos nepakišo“.

Trečiosios žiemos jaunimo olimpinės žaidynės vyks sausio 9-22 dienomis, o jose Lietuvai atstovaus rekordinis jaunųjų sportininkų skaičius – 15. Be dviejų kalnų slidininkų žaidynėse dar startuos 6 biatlonininkai, po 3 lygumų slidininkus ir ledo ritulininkus bei snieglentininkas.

Pirmose istorijoje jaunimo žiemos olimpinėse žaidynėse 2012 metais Insbruke (Austrija) Lietuva turėjo 6, o 2016-aisiais Lilehameryje (Norvegija) – 10 jaunųjų sportininkų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)