Burlenčių sporto atstovas Juozas Bernotas ir jachtų buriuotoja Viktorija Andrulytė atskleidžia, kokie iššūkiai jų laukia ir kaip jie ruošiasi vienoms svarbiausių sporto renginių Tokijuje.

Pasakoja apie laukiančius iššūkius

Vandens sporto atstovams neužtenka tik tinkamo fizinio pasiruošimo, jų rezultatai, priešingai nei daugelio kitų sporto šakų, stipriai priklauso nuo vyraujančių oro sąlygų varžybų metu. Geriausia pastarųjų metų Lietuvos jachtų buriuotoja, pasaulio „Laser Radial” čempionate užsitikrinusi vietą Tokijo olimpiadoje, Viktorija Andrulytė atskleidžia, koks oras būtų palankiausias Tokijo olimpinėse žaidynėse.

„Mano rezultatams artėjančiose olimpinėse žaidynėse didelę įtaką turės vyraujančios oro sąlygos. Tokijuje buriavau jau porą kartų, tad žinau, kad vieni didžiausių iššūkių varžybų metu bus sunkiai prognozuojamas vandens srovių greitis ir vėjo stiprumas. Dažnai oras gali pakišti koją, nes pučiant stipriam vėjui yra sudėtinga laviruoti ir išlaikyti norimą greitį, todėl visada tikimės, kad varžybų metu pus silpnas ar vidutinis vėjas”, – pasakoja V. Andrulytė.

Viktorija Andrulytė / FOTO: Energy Sailing

Sportininkė atvirauja, kad dėl sudėtingų oro sąlygų „Laser Radial” pasaulio čempionate jai nepavyko išvengti kelių klaidų starto metu ir distancijoje, tačiau džiaugiasi, kad pavyko finišuoti su trenksmu. V. Andrulytė pateko tarp 14 finalininkų auksiniame laivyne ir kartu su kitomis 9 sportininkėmis iškovojo kelialapį į Tokijo olimpiadą.

Nėra galimybių treniruotis Lietuvoje

Kitas sportininkas, šių metų rugsėjo mėn. vykusiame pasaulio „RS:X“ burlenčių klasės buriavimo čempionate iškovojęs teisę atstovauti Lietuvą olimpinėse žaidynėse, Juozas Bernotas pasakoja, kad tinkamai pasiruošti Tokijo olimpinėms žaidynėms nėra lengva, nes trūksta palankių sąlygų Lietuvoje.
„Mūsų šalyje burlenčių sportui vystytis yra sudėtinga, viena didžiausių problemų – inventoriaus trūkumas. Norint ruoštis varžyboms tenka kooperuotis su kitais sportininkais ir vykti į užsienį”, – keblumus ruošiantis olimpinėms žaidynėms įvardina J. Bernotas.

Jam antrina ir sportininkė V. Andrulytė, kuri pabrėžia, kad varžyboms ruošiasi kitose šalyse: „Tenka vykti treniruotis į tolimesnius vandenis, kuriuose vyrauja palankios srovės ir tinkamas bangų aukštis. Lietuvos ežeruose mes to neturime, o išplaukti į atvirą jūrą negalime”, – pasakoja profesionali jachtų buriuotoja.

Reikalingas ir verslo įsitraukimas

Burlenčių sporto atstovas J. Bernotas pasakoja, kad buriavimas yra brangi sporto šaka, todėl finansinis palaikymas yra svarbus, norint siekti aukščiausių rezultatų kovojant su geriausiais pasaulio sportininkais.

„Tokijui būdingas šiltas ir drėgnas subtropinis klimatas, o vasaros ten būna ypač karštos ir drėgnos. Siekiant aukštų rezultatų olimpinėse žaidynėse, reikėtų nuvykti ir susipažinti su vietinėmis sąlygomis. Tikiuosi tai pavyks padaryti prieš olimpines žaidynes”, – sako burlenčių sporto atstovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją