Primename, kad 21-erių M. Alekna prieš kiek daugiau nei savaitę Ramonos mieste, Oklahomoje (JAV), surengtose vyrų disko metimo varžybose „Oklahoma Throws Series“ diską švystelėjo net 74,35 m.

Ankstesnis planetos rekordas buvo 27 cm prastesnis ir gyvavo nuo 1986 m., kai jį užfiksavo vokietis Jurgenas Schultas.

Jeigu šiose varžybose sportininkai gaudo vėją, norėdami užfiksuoti kuo geresnius rezultatus, apie gerą M. Aleknos sportinę formą bylojo ir pirmasis sezono startas, kai įprastomis sąlygomis jis diską numetė 71,39 m. Tai buvo asmeninis sportininko rekordas ir geriausias rezultatas šiame sezone.

„Mano sezono pradžia yra nuostabi, o pasiekti rekordą – kažkas ypatinga. Laukiu sugrįžimo į Europą ir momento, kai mesiu diską Stokholme. Tikiuosi, kad jis skries toliau nei 70 metrų“, – oficialiai varžybų svetainei sakė M. Alekna.

Apie jaunojo konkurento pasiekimą pasisakė ir 31-erių D. Stahlis.

„Nuostabu, kad jis pagerino 38-erius metus gyvavusį rekordą. Jis techniškas ir greitas metikas“, – trumpai lietuvio pasiekimą įvertino švedas.

Tiesa, kiek kitokios nuomonės buvo buvęs D. Stahlio treneris Vesteinnas Hafsteinssonas.

„Su visa pagarba Aleknai, visada buvau didelis tokių varžybų oponentas. Tai lyg šūvis sau į koją. Tu gaudysi rezultatą audroje, bet tavo metimas bus žymiai trumpesnis čempionatuose. Dvidešimt metų kartoju, kad tai yra neteisinga. Visada to nemėgau, todėl Danielis ir Simonas niekada nesiregistravo į tokio tipo varžybas.

Taigi manau, kad Danielio metimas praėjusių metų pasaulio čempionato finale yra didesnis pasiekimas už naują rekordą“, – „Aftonbladet“ sakė islandas.

Šį sezoną M. Aleknos ir kitų stipriausių pasaulio disko metikų laukia du dideli startai – Europos čempionatas birželį ir Paryžiaus olimpinės žaidynės, vyksiančios liepos 26-rugpjūčio 11 d.