Pasaulinė lengvosios atletikos organizacija (World Athletics) bėgikei skyrė 21 mėnesio diskvalifikaciją.

Taip pat buvo anuliuotas V. Stašauskaitės rezultatas pasiektas Vilniaus maratone, o atnaujintuose rezultatuose lydere ir nugalėtoja tapo Inga Bartkė.

„Niekada nebuvau supažindinta su antidopingo taisyklėmis, niekada nemačiau sąrašų su leistinomis ar neleistinomis medžiagomis, nesu niekur padėjusi savo parašo, jog žinau, kas tai, kokios medžiagos galimos, kas, kaip ir panašiai. Dėl papildų niekada su niekuo nesitariau, savarankiškai skaitydavau internete, ko reikia organizmui, pagal internetą pirkau sau papildus ir vitaminus“, – praeitų metų lapkritį kalbėjo V. Stašauskaitė.

Pati bėgikė savo poelgio neneigė ir pripažino, jog vartojo draudžiamas medžiagas

V. Stašauskaitei diskvalifikacijos bausmės pabaiga numatyta 2025 metų birželio 9 dieną.

Pasibaigus antidopingo tyrimo procesui Vilniaus maratono organizatoriai paskelbė atnaujintą moterų maratono distancijos bei 2023 metų Lietuvos maratono čempionato trejetuką.

„Rimi“ Vilniaus maratono prizininkių trejetukas:

I vieta – Inga Bartkė (2:58:02)
II vieta – Gitana Akmanavičiūtė (3:04:09)
III vieta – Synnøve Aune (03:11:59)

Lietuvos maratono čempionato prizininkių trejetukas:

I vieta – Inga Bartkė (2:58:02)
II vieta – Gitana Akmanavičiūtė (3:04:09)
III vieta – Eglė Ragaišytė (03:24:36)

„Nuoširdžiai sveikiname sportininkes ir apgailestaujame, kad ant tinkamo podiumo laiptelio negalėjote užlipti rugsėjo 10 d., tačiau tikimės, kad jūsų motyvacija ir meilė sportui nuo to nenukentėjo bei džiaugiamės dėl jūsų pergalių“, – rašoma pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją