Pasaulio čempionais tapo Alexas Clelandas iš Meksikos ir Tatiana Weston Webb atstovaujanti Brazilijai.

Sensaciją pateikė Kanados talentė, penkiolikmetė Erin Brooks, užėmusi antrą vietą. Žiūrovus prieš finalą ji prajuokino prisipažinusi, kad tėtis pažadėjo šuniuką už patekimą į planetos pirmenybių finalą.

Antrą ir trečią vietas vyrų įskaitoje užėmė du Peru sportininkai Lucca Mesinas ir Miguel Tudela, kurie pirmame etape nugalėjo lietuvius Girmantą Neniškį ir Jokūbą Vaitkevičių.

Girmantas Neniškis (ISA ,Pablo Jimenez nuotr.)
Lietuvos komanda galutiniame reitinge pasidalino 56-57 vietą su Indijos sportininkais, o Rokas Bakstys tapo pirmuoju lietuviu pasiekusiu antrą paguodos etapą pasaulio čempionate, skelbiama pranešime spaudai.

„Didžiuojuosi nešdamas Lietuvos vėliavą. Mums egzotika atrodo palmės ir kokosai, o banglenčių pasaulyje egzotika esame mes. Sulaukėme labai daug dėmesio, visiems įdomu, koks pas mus klimatas, kokiose sąlygose plaukiame, treniruojamės, kaip atrodo Baltijos jūros bangos“, – įspūdžiais iš planetos pirmenybių dalinasi Rokas, džiaugdamasis galimybe garsinti Lietuvos vardą.

Girmantas Neniškis (ISA , Sean Evans nuotr.)

Jauniausią rinktinės narį Jokūbą į Salvadorą lydėjo visa šeima. Juos stebino banglentininkų lygis, čempionato organizacija, o atletas itin daug dėmesio sulaukė ir iš draugų Lietuvoje.

„Tai yra pirmas kartas atstovaujant Lietuvai ir yra labai didelė garbė būti tarp geriausių pasaulio atletų. Palaikymas buvo begalinis, tiek šeima su vėliavomis krante, tiek ir draugai namie. Telefonas tiesiog nesustodamas siuntė pranešimus apie gautas žinutes“, – pasakojo jis.


Banglentininkai neslepia, kad norint geresnių rezultatų, būtina keliauti po pasaulį visus metus. Beveik visų kalbintų Europos federacijų atstovai negyvena savo šalyse. Suomijos rinktinės narys nuo vaikystės auga Kalifornijoje, Lenkijos sportininkas dažnai net praleidžia nacionalinį čempionatą savo šalyje, o Vokietijos atletai gyvena ir treniruojasi Kosta Rikoje.

„Turėtume didžiuotis, kad visi trys Lietuvos atstovai vasaras leidžia prie Baltijos jūros, treniruoja vaikus ir suaugusius, investuoja į sporto ateitį šalyje, dalyvaudami Lietuvos čempionate kelia sporto lygį. Žinoma, kelionėms po pasaulį reikalingi nemaži finansiniai resursai ir dabartinis sporto finansavimas nėra pakankamas,“ – tvirtina antro lygio ISA treneris R. Bakstys.

Rokas Bakstys (ISA, Jersson Barboza nuotr.)

Pastabų Lietuvos sporto finansavimo sistemai turi ir Lietuvos bangų sporto asociacijos įkūrėjas G. Neniškis.

„Galbūt kaip tik verta finansuoti mažesnes sporto organizacijas ir naujas sporto šakas daryti labiau prieinamas? Duokite banglenčių sportui bent vienerių metų krepšinio finansavimą ir galime lažintis, kas greičiau parveš pasaulio čempionato medalį: banglentininkai ar krepšininkai“, – ironizuoja jis.

Privačiomis lėšomis finansuojama ne tik banglenčių sporto ir infrastruktūros plėtra, bet ir saugaus elgesio vandenyje kampanijos. Praėjusiais metais Surf Camp komanda kūrė viešinimo kampaniją apie jūrą, bangas ir saugumą, o gelbėti bangose mokino Lietuvos kelių skirtingų tarnybų pareigūnus.

Rokas Bakstys (ISA, Pablo Jimenez nuotr.)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją