Iš visos šalies susirinkusių dalyvių laukia kompetentinga tarptautinių teisėjų komanda, ne tik dieninių, bet ir naktinių lenktynių iššūkiai, o po vėjuotų nuotykių ant vandens – šventė krante.

„Lietuvos buriuotojams per 13 savo gyvavimo metų ši regata jau tapo tikra vasaros pradžios tradicija. Orų prognozės žada puikų buriuotojišką orą – tikimės, kad šiemet pavyks įvykdyti ir naktinį lenktynių etapą kreiserinėms jachtoms, kuris praėjusiais metais buvo atšauktas dėl per silpno vėjo. Kaip ir kasmet, siekiame tarptautiškumo, tad į teisėjų komandą pakvietėm patyrusius buriavimo teisėjus ne tik iš Lietuvos, bet ir Latvijos bei Estijos“, – prieš regatos startą dalinosi regatą organizuojančio „Gero vėjo klubo“ prezidentas Mantas Klimantavičius.

Šie tarptautiniai teisėjai tai – jau ne vieneriose Lietuvos varžybose teisėjavęs estas Madis Ausman, kuris bus vyriausiasis varžybų teisėjas, Roman Mickevic iš Latvijos ir Tormi Jogi iš Estijos.

Pasak M. Klimantavičiaus, „Galvės taurė“ šiemet itin reikšminga iš visos Lietuvos gausiai susirenkančiam buriuojančiam jaunimui, kadangi regata leis jiems pasitreniruoti Galvės ežero akvatorijoje, kur jau vos po poros savaičių įvyks ir Lietuvos vaikų ir jaunimo čempionatas.

Skirtingo amžiaus vaikai ir jaunimas „Galvės taurėje“ startuos keliose skirtingose jachtų klasėse – „Optimist“, ILCA 4, ILCA 6, „RS Feva“, „RS Tera“.

Prie starto linijos stos ir kone dvi dešimtys identiškų komandinių „Platu 25“ klasės jachtų. Iš viso regatoje tikimasi sulaukti kelių šimtų buriuotojų iš visos Lietuvos, buriuojančių tiek sportinėmis vienvietėmis, dvivietėmis, tiek kreiserinėmis komandinėmis jachtomis.

Regata jau daugiau nei dešimtmetį buriuotojus traukia ne tik dėl sportinio azarto ant vandens, kur, varžantis trumpose, dinamiškose distancijose, niekada netrūksta, bet ir dėl šventinės nuotaikos krante.

„Šiemet šią nuotaiką taip pat stengsimės kurti visi drauge – po lenktynių ant kranto sugrįžusių dalyvių lauks diskusijos, maistas, gėrimai, buriavimo seminarai, Luko Pilkausko koncertas ir karšta pirtis“, – pasakoja M. Klimantavičius.

„Galvės taurė“ Trakuose vyks birželio 2-4 dienomis.