Pirmajame raunde banglentininkai skirstomi pagal šalių reitingą, tad geriausi sportininkai skirstomi su žemiausią reitingą turinčiais dalyviais. Dalyviai varžosi 20 minučių trukmės plaukimuose, vienu metu plaukia 4 dalyviai, pirmą ir antrą vietą užėmę atletai petenka į kitą etapą. Tiesa, dėl dalyvių skaičiaus, visuose trijuose plaukimuose lietuviai turėjo tik po du konkurentus.

Į vandenyną išsiyrę su itin stipriais atletais, Jokūbas Vaitkevičius, Girmantas Neniškis ir Rokas Bakstys užėmė 3 vietas savo plaukimuose ir į antrą pagrindinių varžybų raundą nepateko, tačiau pasirodymą tęs paguodos raunduose.

„Džiaugiuosi būdamas tarp geriausių pasaulio atletų. Buvo išties labai smagu, turėjau gerą laiką bangose. Rezultatas yra toks koks yra, bet tai parodo kiek dar daug galima augti ir tobulėti iki geriausių pasaulio atletų,“- po savo plaukimo emocijomis dalinosi Rokas.

Reitingavimas nulėmė, kad G. Neniškis ir R. Bakstys plauks tame pačiame paguodos plaukime, o jų konkurentas bus Čekijos atstovas Petras Novotny. Tai reiškia, kad bent vienas lietuvis garantuotai pateks į antrą paguodos raundą, o tai – jau istorinis pasiekimas banglenčių sportui Lietuvoje.

G. Nemiškis, ISA sertifikuotas teisėjas, dalinasi įžvalgomis, kad tokį rezultatą nulėmė pernykštis dalyvavimas: „Nors sulaukiame įvairių nuomonių apie savo dalyvavimą pasaulio čempionate, tai tik patvirtina, kad dideli rezultatai yra pasiekiami mažais žingsneliais. Pernai, sudalyvavę pasaulio čempionate, gavome reitingo taškų savo šaliai, o šįmet tai konvertavosi į parankesnius priešininkus. Taip ir pradėsime kopti į savo olimpą. Visi dalyviai investuojame savo pinigus ir laiką, kad įkvėptume ateities banglentininkus ir ypatingai vaikus siekti savo tikslų, kad ir kokie neįtikėtini jie būtų.“

J. Vaitkevičius savo plaukime susitiks su Keithu Lewisu iš Trinidado ir Tobago bei sensacingai į paguodos raundą iškritusiu Ekvadoro atstovu Israeliu Barona. Sensaciją pateikė kaimyninės Lenkijos atstovas Maksimilianas Michalewskis, pačioje plaukimo pabaigoje pagavęs puikią bangą ir aplenkęs ekvadorietį bei Vokietijos atstovą.

Pirmą kartą ISA pasaulio čempionate dalyvaujanti Latvijos atstovė Santa Vevere savo plaukime užėmė ketvirtą vietą ir paguodos plaukime susitiks su Ekvadoro, Pietų Afrikos ir Taivano sportininkėmis.