„Rankininkų perėjimo rinką „Buzau“ klubas pradėjo gaudamas Čempionų lygoje daugiau negu 500 įvarčių įmetusio žaidėjo parašą“, – skambia antrašte apie kontraktą pranešė rumunų portalas „Gazeta Sporturilor“.

Šį sezoną A. Malašinskas rungtyniauja Vokietijos „Melsungen“ komandoje. Per 30 rungtynių lietuvis pelnė 40 įvarčių ir atliko 37 rezultatyvius perdavimus. Vienuoliktą vietą užimantiems „Melsungen“ rankininkams iki sezono pabaigos dar liko ketverios rungtynės.

„Su Rumunijos klubu derybos prasidėjo dar prieš pora mėnesių. Iš klubo vadovų jautėsi, kad esu labai laukiamas šioje komandoje. Tai paskatino pasirinkti „Buzau“. Vilioja ir klubui keliami tikslai. „Buzau“ ketina suburti stiprią komandą ir kitą sezoną tikisi iškovoti kelialapį į vieną iš Europos turnyrų.

Pasirinkti „Buzau“ paskatino ir tai, kad čia jau antrą sezoną žais lietuvis Lukas Juškėnas. Be to, komandą turėtų papildyti ukrainietis vartininkas Genadijus Komokas, su kuriuo net šešis sezonus žaidėme Čempionų lygoje Zaporižės „Motor“ gretose. Klubas nori pasipildyti ir dar vienu, Čempionų lygos patirties turinčiu rankininku“, – rankinis.lt sakė A. Malašinskas.

„Buzau“ klubas, kurio metinis biudžetas yra apie 1,2 mln. eurų, pasibaigusiame Rumunijos čempionate užėmė 9 vietą tarp 14-os komandų. Iš keturiolikos patirtų pralaimėjimų, „Buzau“ net šešis kartus apmaudžiai pralaimėjo vieno įvarčio skirtumu.

Kelialapius į kito sezono Europos turnyrus iškovojo penki stipriausi Rumunijos lygos klubai bei taurės turnyro nugalėtojai. Šiame sezone Rumunijos čempionai Bukarešto „Dinamo“ rankininkai žaidė Čempionų lygoje. Dar keturi rumunų klubai rungtyniavo Europos lygos atrankos turnyre.

„Klubas neslepia ambicijų kitą sezoną patekti tarp šešių stipriausių Rumunijos čempionato komandų arba laimėti šalies taurę. Labai norėtųsi įgyvendinti šiuos tikslus, nes nuo rezultatų kitame sezone priklausys ir mano ateitis Rumunijoje.

Po pirmo sezono tiek aš, tiek klubas turi teisę spręsti dėl kontrakto pratęsimo dar metams. Bus nelengva, nes Rumunijos lyga – gan aukšto lygio. Rumunijos rankinio flagmanas, į Čempionų lygos atkrintamąsias varžybas patekęs Bukarešto „Dinamo“ šiais metais nesugebėjo laimėti Rumunijos taurės ir krito jau ketvirtfinalyje. Tai rodo, kad Rumunijoje yra daug konkurencingų komandų“, – sakė A. Malašinskas.

„Buzau“ taps jau devintuoju klubu A. Malašinsko karjeroje, penkiose skirtingose valstybėse. Kauno „Granite“ profesionalo karjerą pradėjęs A. Malašinskas vėliau penkis sezonus atstovavo Ispanijos klubams – Irūno „Deportivo Bidasoa“, „Granollers“, Logronjo „Ciudad“ ir „Puerto Sagunto“.

Ilgiausiai 2015-2022 m. įžaidėjas rungtyniavo Čempionų lygoje žaidusioje Zaporižės „Motor“ komandoje, tačiau dėl prasidėjusio karo buvo priverstas palikti Ukrainą.

Iš „Motor“ komandos A. Malašinskas perėjo į ispanų „Ademar“, o prieš šį sezoną papildė vokiečių „Melsungen“ gretas.

A. Malašinskas net penkis kartus 2016-2018, 2021-2022 m. buvo renkamas geriausiu Lietuvos metų rankininku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją