„Aš esu už sportą, už taiką pasaulyje. Palaikau sportininkus, norinčius kovoti ir dirbti, nežiūrint į jų pilietybę“, – sporto šventės „Olimpinė diena 2023“ pristatymo Panevėžyje metu LRT sakė treko dviratininkė, triskart pripažinta geriausia Lietuvos metų sportininke.

„Noriu pažymėti, kad, pasisakydama per LRT televiziją dėl Rusijos ir Baltarusijos sportininkų dalyvavimo tarptautinėse varžybose, buvau ne iki galo suprasta ir neaiškiai suformulavau savo mintis. Esu kategoriškai prieš vykdomą žudikišką Rusijos politiką Ukrainos atžvilgiu. Aš esu už sportą ir taiką pasaulyje. Palaikau sportininkus, norinčius kovoti ir dirbti, nežiūrint į jų pilietybę, bet pastaruoju metu Ukrainoje vykstantis karas keičia situaciją. Manau, kad Rusijos ir jos politiką palaikančios Baltarusijos sportininkams turi būti uždaromi keliai dalyvauti tarptautinėse varžybose, olimpinėse žaidynėse.

Olimpinė chartija tvirtina, kad visiems, nepriklausomai nuo jų tautybės ar požiūrių, mes turime suteikti galimybę varžytis. Iš principo pritariu šitai chartijai, bet esant dabartinei situacijai Rusijos ir Baltarusijos atletams ne vieta po neutralia vėliava.

Atsiprašau žmonių, kuriems savo neaiškiu pasisakymu sukėliau neigiamų emocijų ar pasipiktinimą“, – socialiniame tinkle „Facebook“ patikslino savo poziciją S. Krupeckaitė, šiuo metu einanti Lietuvos dviračių sporto federacijos (LDSF) sporto direktorės pareigas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją