31-erių lietuvis gegužės 27 d. „Glory 86“ turnyre susikaus su trejais metais vyresniu estu Uku Jurjendaliu, kuriam tai bus antroji kova organizacijoje – pirmoje jis vieningu teisėjų sprendimu pralaimėjo Nabilui Khachabui.

Per profesionalo karjerą estas yra iškovojęs 16 pergalių, iš kurių 12 – nokautais ir patyręs 7 nesėkmes.

M. Rimdeika kovos sunkiasvorių kategorijoje.

„Varžovas yra fiziškai labai stiprus, duoda daug spaudimo, turi nokautuojantį smūgį rankomis. Turėsiu išbalansuoti priešininką, neleisti ruošti pavojingų atakų.

Daugiau užsiimu žvalgyba ringe, priešininko kovas labiau analizuoja treneriai. Retkarčiais pasižiūriu priešininko kovas ir pats, bet kiekviena jų yra skirtinga. Varžovas gali pakeisti stilių, judėti visiškai kitaip nei ankstesnėse kovose, todėl reikia prisitaikyti“, – sako M. Rimdeika.

Po „Glory“ vėliava kaunasi dar vienas lietuvis – Sergejus Maslobojevas, kuris buvo iškovojęs pussunkio svorio kategorijos čempiono diržą, bet jį prarado šių metų pradžioje. Su juo M. Rimdeika trumpai šnektelėjo prieš artėjantį debiutą.

„Taip, buvome persimetę keliomis įžvalgomis apie varžovą“, – šyptelėjo jis.

M. Rimdeikai šis debiutas – ypatingas. Iki šio šanso jam teko nueiti ilgą kelią – 2016 m. jis tapo WAKO pasaulio taurės čempionu, bet proveržį pristabdė nuolat kamavusios traumos, dėl kurių teko daryti beveik trejų metų pertrauką tarp 2019-2022 m.

Sėkmingai sugrįžęs į ringą jis iškovojo kelias pergales ir netrukus pranešė apie sutartį su „Glory“. Vis tik paskutinėje kovoje prieš persikeliant į šią organizaciją sportininkui plyšo bicepso raumuo ir teko iškęsti dar vieną reabilitaciją.

„Tai yra svajonės išsipildymas. Kad ir kaip stabdė traumos, kad ir kiek buvo minčių, jog man tai gali tapti nebepasiekiama, vis dėl to atėjo ta diena, kai ši svajonė tapo realybe ir gavau šansą kovoti tokio lygio organizacijoje. Dabar teliko parodyti geriausią savo formą ir parvežti pergalę į Lietuvą“, – neslepia M. Rimdeika.

Nors plyšęs bicepsas dar duoda žinoti apie save, pilnavertiškai sportuoti tai netrukdė.

„Nors ir jautėsi senos ir naujos traumos, pasiruošimo planą pavyko išpildyti. Pačioje pasiruošimo pabaigoje apsirgau, galimai dėl nusilpusios imuninės sistemos po tokių krūvių. 10 sunkių treniruočių per savaitę alina organizmą, tačiau viskas jau yra gerai, atsistačiau ir pasiruošiau kovai“, – pasakojo sunkiasvoris.

Visai neseniai M. Rimdeiką aplankė ir džiugios naujienos – metų pradžioje jam gimė sūnus Matas. Kovotojas dėkoja savo širdies draugei Solveigai Mykolaitytei už visokeriopą rūpestį ir suteiktą galimybę ramiai ilsėtis naktimis prieš artėjantį didžiausią sportinės karjeros iššūkį.

„Tėvystė įkvėpė, norisi tiek sūnui, tiek dukrai būti jų herojumi, tėčiu, kuriuo jie didžiuotųsi. Naktys buvo pakankamai ramios, dėl to turėčiau dėkoti savo mylimąjai Solveigai. Ji puikiai supranta, kiek aš aukojuosi šiame sporte, žino, kad man būtinas geras atsistatymas po sunkių treniruočių, todėl visada stengiasi iš paskutiniųjų perimti visą rūpestį. Ji keliasi naktimis, leidžia man ilsėtis, išsimiegoti. Todėl ji yra mano herojus ir esu labai dėkingas jai už supratimą ir tokį pasiaukojimą“, – gražių žodžių negailėjo jis.

Įdomu tai, kad M. Rimdeikai kovos – iš esmės tik hobis. Kovotojas sukasi IT versle ir turi savo įmonę.

„Stengiuosi laviruoti. Stengiuosi optimizuoti savo laiką tiek versle, tiek treniruotėse – samdyti žmones, kurie gali kai kuriuos dalykus atlikti už mane, keltis anksčiau ir padaryti neužbaigtus darbus iki treniruotės.

Žinoma, jeigu atiduočiau visą save verslui, galbūt būtų dar geresni rezultatai, galbūt uždirbčiau dar daugiau, tačiau pinigai nėra pagrindinis tikslas, jie neatneša visiškos pilnatvės mano gyvenime“, – pažymėjo jis.

M. Rimdeikos ir U. Jurjendalio kova bus pati pirmoji turnyre ir ją bus galima nemokamai stebėti „Glory“ organizacijos puslapyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją