NCAA pirmenybėse dalyvauja 30 stipriausių JAV universitetų ir 155 žaidėjos.

Arizonos universiteto komanda turnyrą pradėjo su 292 smūgiais ir 13-a vieta. Antrąją dieną Arizonos „Wildcats“ merginoms prireikė 288 smūgių, bet bendroje įskaitoje pozicija nepakito.

Po trečiosios dienos pasirodymą NCAA čempionate tęsia 15 stipriausių komandų, todėl Arizonos universiteto komanda turėjo nedaryti klaidų.

Trečiajame raunde Arizonos universiteto atstovės išnaudojo 289 smūgius, o tai buvo geriausias rezultatas tarp visų komandų, išskyrus analogišką smūgių skaičių išnaudojusią Floridos valstybinio universiteto ekipą.

Tai leido „Wildcats“ iš 13-os vietos pakilti į septintąją bei tęsti pasirodymą turnyre. Bendras komandos rezultatas – PAR +5.

Pirmauja Stanfordo universitetas (PAR -13), antrąją vietą užima Veik Foresto (-6), trečiąją – Teksaso (-6), ketvirtąją – Pietų Kalifornijos (-2) universitetai.

Po ketvirtosios dienos aštuonios stipriausios komandos pateks į atkrintamąsias varžybas, kur tarpusavyje kovos dėl čempionato apdovanojimų.

„Mūsų komanda trečią dieną atrodė puikiai. Joms buvo nelengva, nes oro sąlygos buvo sudėtingos. Ryte buvo labai vėjuota, o duobutės išdėstytos sudėtingose vietose. Pradžioje padarėme klaidų, tačiau vėliau merginos žaidė labai disciplinuotai, laikėsi žaidimo plano ir pasiekė geriausią dienos rezultatą.

Šiame golfo lauke žaisti yra labai įdomu. Per pirmas dienas pamatėme labai skirtingus mūsų komandos rezultatus. Ketvirtą dieną vėl daug ką lems oro sąlygos. Manau, kad jeigu toliau būsime susikaupusios ir laikysimės plano, mums gali nusišypsoti sėkmė“, – kalbėjo Arizonos universiteto moterų golfo komandos trenerė Laura Ianello.

Beje, prieš trečiąją varžybų dieną L. Ianello paprašė šiemet Arizonos universitete bakalauro studijas baigusios G. B. Starkutės pasakyti motyvacinę kalbą ir taip užvesti komandą.

„Trenerė paprašė, kad pasakyčiau kelis žodžius, nes įprastai ji visą laiką šneka, – šypsojosi G. B. Starkutė. – Trenerė po šios dienos varžybų sakė, kad startas buvo sudėtingas, bet vėliau visa komanda sužaidė puikiai. Pati savo žaidimą vertinu vidutiniškai, bet kai pabaiga gera, tai jausmas taip pat geras, nes žinai, jog kovojai iki galo“.

Asmeninėje įskaitoje G. B. Starkutė (PAR +7) rikiuojasi 77-a. Aukščiausiai esanti komandos draugė Pimmada Wongthanavimok (-5) yra šešta.

Kalbėdama apie trečiąją dieną, lietuvė pasidžiaugė savo tolimais smūgiais į ridenimo aikštelės. Po daugumos tokių smūgių kamuoliukas atsidurdavo netoli duobutės.

G. B. Starkutė šiose varžybose fiksuoja geriausią rezultatą tarp visų turnyro dalyvių žaidžiant PAR3 duobutes. Ji šiose duobutėse užfiksavo vidutinį 2,67 (-4) rezultatą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją