Naudingas J. Truchanovičiaus žaidimas neišgelbėjo Štutgarto klubo nuo pralaimėjimo. Penkioliktą vietą užimantis „Stuttgart“ svečiuose turėjo pripažinti penkiomis pozicijomis aukščiau esančio „Lemgo“ pranašumą 24:29.

„Bandau apsiprasti „Bundeslygoje“, kuri laikoma stipriausiu nacionaliniu čempionatu Europoje. Jaučiasi, kad čia žaidžia labai aukšto lygio komandos. Kiekviena komanda turi pasaulinio lygio žvaigždžių ir kiekvienos rungtynės yra įdomios ir sunkiai nuspėjamos“, – rankinis.lt sakė „Stuttgart“ komandą šių metų vasario mėnesį papildęs J. Truchanovičius. – Mano vaidmuo komandoje vis auga. Bet mano minutės aikštelėje vis dar yra limituotos. Tiek mano, tiek ir visos komandos tikslas – kuo geriau pasiruoštume kitam sezonui. Klubui kitą sezoną bus keliami daug aukštesni tikslai. Klubas daug tikisi iš manęs tiek gynyboje, tiek ir puolime. Todėl šį sezoną žaidžiu vien dėl to, kad galėčiau tinkamai pasiruošti kitam sezonui, kad būčiau sveikas visą sezoną, o ne keletą rungtynių.“

2018 m. su Prancūzijos „Montpellier“ klubu EHF Čempionų lygą laimėjęs J. Truchanovičius dėl sunkios kelio traumos nežaidė net pusantrų metų. Praėjusių metų pabaigoje į aikštelę sugrįžęs rankininkas džiaugiasi, kad traumos padarinius jaučia vis mažiau.

„Sveikata vis geresnė. Būna dienų, kai nieko neskauda ir jaučiuosi puikiai. Bet dar būna dienų, kai tenka pakentėti. Svarbiausia, kad operuotam keliui viskas gerai. Būna, kad jaučiu skausmus aplink kelį – galinio raumens, blauzdos ar pėdos srityse. Bet svarbiausia, kad kelio neskauda“, – teigė J. Truchanovičius, kuriam labai sudėtingos operacijos metu pakeista kojos ašis, atstatyta kelio kryžminis raištis bei kelio kremzlės.

Penkioliktą vietą tarp aštuoniolikos komandų užimantys „Stuttgart“ rankininkai jau užsitikrino išlikimą Vokietijos aukščiausioje lygoje. Iki čempionato pabaigos likus trims turams, „Stuttgart“ ekipą nuo iškritimo zonos skiria jau 9 taškai.

„Melsungen“ komanda, kurioje rungtyniauja Aidenas Malašinskas, Vokietijos čempionate užima vienuoliktą vietą. Tačiau šį savaitgalį nežaidęs „Melsungen“ klubas yra sužaidęs dvejomis rungtynėmis mažiau negu artimiausi konkurentai.