Finalo serijoje „Cascada-HC Garliava SM“ visus tris kartus nugalėjo Vilniaus „Eglę“ ir laimėjo seriją 3:0. Paskutinėse finalo rungtynėse Garliavoje šeimininkės iškovojo užtikrintą pergalę 40:28 (20:12). Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė 10 įvarčių pelniusi Karolina Sparnauskaitė, po 6 įvarčius prie pergalės pridėjo Martyna Vaitkutė ir Mantė Voskresenskaja. „Eglės“ komandai 8 įvarčius pelnė Beatričė Ruseckaitė, po 4 įvarčius įmetė Rita Rakauskienė ir Greta Sadauskaitė.

Panašiais rezultatais „Cascada-HC Garliava SM“ laimėjo ir pirmas dvejas finalo serijos rungtynes – 34:23 namuose ir 35:26 Vilniuje. „Eglės“ rankininkės Lietuvos vicečempionėmis tapo trečią kartą iš eilės.

Lietuvos čempionato auksą „Cascada-HC Garliava SM“ iškovojo penktą kartą klubo istorijoje. Prieš tai Garliavos ekipa triumfavo 2012, 2017, 2019 ir 2021 metais.

„Kaip idealiai atliekamas muzikos kūrinys džiugina kompozitoriaus ausis, taip idealus merginų žaidimas džiugina trenerės akis. Pirmame kėlinyje merginos rungtyniavo idealiai ir stebint tokį žaidimą nuo mano veido nedingo susižavėjimo šypsena. Atrodė, kad merginas kažkas surišo viena virvele, jos veikė kaip vienas darnus mechanizmas. Aikštelėje buvo puikiai sustyguotas orkestras, – sakė „Cascada-HC Garliava SM“ trenerė Rita Urnikienė. – Šį sezoną visas komandos septynetas buvo labai gerai sukomplektuotas ir visose pozicijose turėjome puikiai rungtyniavusias rankininkes. Treniruotėse pavyko išsireikalauti iš merginų kokybiško darbo ir tai davė tokius puikius rezultatus. Paskutinėse rungtynėse žaidėme idealiai, o gal net pasakiškai.“

Šį sezoną „Cascada-HC Garliava SM“ laimėjo visas rungtynes. Reguliariajame sezone garliaviškės laimėjo visas dvylika rungtynių, pusfinalio serijoje 2:0 pranoko čempiono titulą praradusį Kauno „Žalgirį“, o finale 3:0 nugalėjo „Eglę“. Šį sezoną „Cascada-HC Garliava SM“ taip pat iškovojo Supertaurę ir tapo Lietuvos rankinio federacijos taurės turnyro nugalėtoja.

„Ko gero tai yra geriausias sezonas per visą klubo istoriją. 2021 metais taip pat iškovojome visus trofėjus. Tačiau dabar pirmą kartą laimėjome visas rungtynes ir nepraradome nei taško. Šis sezonas tikrai bus įrašytas į klubo istoriją tarp pačių įsimintiniausių, – teigė nuo klubo įkūrimo 2007 m. „Cascada-HC Garliava SM“ komandą treniruojantis R. Urnikienė. – Iki tol labiausiai įsiminę sezonai buvo tie, kurie lėmė klubo vystymąsi. Kai 2011 metais pirmą kartą laimėjome Lietuvos taurę, klubą pradėjo remti Kauno rajono savivaldybėje ir tada debiutavome Europos taurės turnyre. Labai tikimės, kad susigrąžinus Lietuvos čempionių titulą, sulauksime didesnės paramos, kas leistų vėl dalyvauti Europos taurės turnyre. Toks yra mūsų kito sezono tikslas.“

Lietuvos čempionato bronzos medalius jau anksčiau iškovojo Vilniaus SM „Sostinės tauras“. Mažajame finale „Sostinės tauras“ abu kartus nugalėjo Kauno „Žalgirio“ rankininkes.